«Ο χρόνος του Άσαντ τελειώνει» λέει η Άνγκελα Μέρκελ από την Τουρκία

Τόσο η κινεζική όσο και η ρωσική κυβέρνηση συνειδητοποιούν ολοένα και πιο πολύ ότι «ο πολιτικός χρόνος για τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ εξαντλείται», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από την Τουρκία έπειτα από επίσκεψή της στις τοποθεσίες με τις συστοιχίες των Patriot κοντά στη μεθόριο με την Συρία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι,…
η εγκατάσταση των NATOϊκών Patriot (κατόπιν του τουρκικού αιτήματος) απέδειξε ότι η Συμμαχία δεν επιθυμεί -αλλά και δεν θα ανεχθεί- να επεκταθεί σε γειτονικά κράτη της Συρίας η εσωτερική πολιτική κρίση της.

Τόνισε επίσης ότι συγκρούσεις, όπως η παρούσα στη Συρία, «χρήζουν αμετακλήτως πολιτικής λύσης».

Και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε εκ νέου τους δισταγμούς της αναφορικά με την παροχή εξοπλισμού στη συριακή αντιπολίτευση. «Έπεσαν, τελικά, σε κακά χέρια [σ.σ. στο Μάλι] τα όπλα που παραδόθηκαν στη λιβυκή τότε αντίσταση» παρατήρησε.

Τη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ έχει φορτωμένη ατζέντα προγραμματισμένων συναντήσεων με τους κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες στην Τουρκία, καθώς και με σημαίνοντες επιχειρηματικούς παράγοντες.

Με την τουρκική πολιτική ηγεσία, οι μελλοντικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, αλλά και η συριακή κρίση θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, εκτιμούν διπλωματικοί παράγοντες που επικαλείται το Reuters.

Πριν αναχωρήσει για τη διήμερη επίσκεψή της στη Γερμανία, η Μέρκελ είχε επαναλάβει ότι η ίδια είναι επιφυλακτική απέναντι στην προοπτική να ενταχθεί κάποια στιγμή η Τουρκία ως πλήρες μέλος στην ΕΕ -τονίζοντας, πάντως, παράλληλα πως αυτό δεν προδικάζει καθόλου την έκβαση των συνομιλιών που θα έχει στην τουρκική πρωτεύουσα.

Πηγή: in.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *