Οι πλειοδότες του λαϊκισμού «μοιράζουν» ήδη το πλεόνασμα!!!

Η δίψα των Ελλήνων για αλλαγή πορείας είναι μεγάλη. Η ανάγκη για αναστροφή του άθλιου πράγματι κλίματος είναι επίσης τεράστια. Όλοι ζητούν να σταματήσουν πια οι θυσίες και να γίνει…

νέο ξεκίνημα, έστω και δειλά, με προσπάθεια να αποκατασταθούν οι αδικίες των μνημονίων. Άλλωστε, το ξέρουμε όλοι καλά. Να γίνουμε όπως είμαστε πριν το 2009 είναι αδύνατο.

Άλλο όμως η ανάγκη να πέσει λίγο νερό στην… έρημο της χώρας κι άλλο να έχουν αρχίσει οι λαϊκιστές να παίζουν παιχνίδια με το μέλλον της Ελλάδας.

Εδώ και μερικές ημέρες, μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάποιοι ξεσπάθωσαν και ζητούν παροχές. Λες και είμαστε στην εποχή του Γ. Παπανδρέου και του «λεφτά υπάρχουν». 

Μόλις είδαν ότι κάτι πάει να μείνει στο ταμείο μετά από πολλές δεκαετίες, οι συνηθισμένοι λαϊκιστές άπλωσαν το χέρι στον Σαμαρά και τον Στουρνάρα και ζητάνε ρουσφέτια. Απίστευτα πράγματα. Ακόμη δεν το είδαμε το πλεόνασμα και θέλουμε να το μοιράσουμε. Ο ένας ζητά να μειωθούν φόροι, ο άλλος να δοθούν κοινωνικές παροχές, ο τρίτος να δοθούν αυξήσεις. Κι όλα αυτά τα κάνουν επειδή θέλουν να εμφανιστούν ως «προστάτες» του λαού. Ποιος θα μας προστατέψει άραγε από τους προστάτες, βουλευτές, συνδικαλιστές και άλλους πολιτικούς της «τζάμπα μαγκιάς»;

Δε θέλει ο Σαμαράς να αλλάξει την εικόνα της κυβέρνησής του; Δεν θέλει να δώσει επιδόματα στους φτωχούς και τους συνταξιούχους; Δε θέλει να μειώσει «χαζούς» φόρους όπως αυτός στα καύσιμα; Τι νομίζουν ορισμένοι; Ότι είναι πιο πατριώτες κι ότι αγαπούν περισσότερο τους Έλληνες;

Είναι πέρα για πέρα ανόητο να ανοίγει μια κουβέντα για το πώς θα μοιράσουμε το πλεόνασμα όταν δεκαετίες τώρα δεν είχαμε ποτέ, παρά μόνο ελλείμματα και δανεικά. Ας το εξασφαλίσουμε πρώτα και μετά το συζητάμε. Άλλωστε, όπως θυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, το ίδιο το μνημόνιο προβλέπει τα εξής στη σελίδα 200, παράγραφος 2.5.2.2 iii):

«(Τίθεται σε ισχύ) κανόνας για τη Γενική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο, ποσοστό τουλάχιστον 30% της υπέρβασης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα αφιερώνεται στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ ποσοστό μέχρι 70% από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης μπορεί να διατίθεται από την επόμενη χρονιά από την Κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει, σε μη μόνιμη βάση, πολιτικές που έχουν στόχο να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, υπό την προϋπόθεση τήρησης των δημοσιονομικών στόχων».

antinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *