Τι είπε ο Κ. Καραμανλής σε πρώην βουλευτές της Ν.Δ.

Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ και η πορεία της νέας κυβέρνησης ήταν το πολιτικό «μενού» στο πρόσφατο τσιμπούσι με… συνδαιτυμόνες τον Κώστα Καραμανλή και οκτώ πρώην βουλευτές του κόμματος.

Η ιδέα ανήκε στους μη εκλεγμένους βουλευτές, οι οποίοι σκέφτηκαν αντί να επισκέπτονται ένας ένας τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Μαβίλλη, να τον προσκαλέσουν σε δείπνο. Την πρόσκληση απέστειλαν στον Κ. Καραμανλή οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Παύλος Βογιατζής, Ασπασία Μανδρέκα, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Θανάσης Νταβλούρος, Ηλίας Βλαχογιάννης και Κώστας Παπασιώζος.

Στο κουτούκι «Παλιές αναμνήσεις» στη Ραφήνα τη Δευτέρα το βράδυ ειπώθηκαν πολλά, όπως γράφει η Real News. Ο θυμός και η πίκρα ορισμένων για τη μη εκλογή τους ήταν έκδηλη. Περισσότερο οργισμένοι με την ηγεσία της ΝΔ εμφανίστηκαν οι Ηλίας Βλαχογιάννης και Θανάσης Νταβλούρος. Όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν στον Κ. Καραμανλή την αγωνία τους για το μέλλον της παράταξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έριξε λάδι στη φωτιά. Συνέστησε σε όλους ψυχραιμία και ενότητα. «Πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης. Με ψυχραιμία θα τα δούμε όλα», τους είπε.

Οι βουλευτές προχώρησαν σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της ΝΔ, η οποία μπορεί να έλαβε ποσοστό 27,8%, αλλά έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ με οκτώμισι μονάδες διαφορά. «Θα πρέπει να λειτουργήσουν τα κομματικά όργανα. Να γίνει συνέδριο. Να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει η παράταξη να ξαναβρεί το ιδεολογικό της στίγμα», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Ιορδάνης Τζαμτζής και συμφώνησαν οι υπόλοιποι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *