Κλιμακώνεται ο απεργιακός πυρετός

Συνεχίζεται ο απεργιακός πυρετός αυτής της εβδομάδας στο Δημόσιο με τις αντιδράσεις κατά της κινητικότητας.
Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, που θα απεργήσουν μέχρι την Πέμπτη, κατά της κινητικότητας…
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απεργία των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχουν κηρύξει αρχής γενομένης από χθες Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα είναι και η δεύτερη ημέρα της απεργίας που έχουν κηρύξει οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Αναστάτωση υπάρχει και στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τους καθηγητές των ΤΕΙ να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη ζητώντας, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που υπολειτουργούν, λόγω της περικοπής του προϋπολογισμού τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50 % αλλά και να μην εφαρμοστεί ο κανόνας 5:1, για τις νέες προσλήψεις, αλλά να γίνεται άμεσα διορισμός νέων συναδέλφων στη θέση των αποχωρούντων λόγω συνταξιοδότησης.

Από χθες και μέχρι την Παρασκευή απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι, οι οποίοι θα απέχουν από τις δικαστικές αίθουσες.


Ο απεργιακός αγώνας θα κορυφωθεί με την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για αύριο και μεθαύριο 18 και 19 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ. Θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ θα συμμετέχει στον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με μια τετράωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) την Τετάρτη. Τη συμμετοχή τους σε αυτή τη στάση ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό με βασικό αίτημα να μην «πουληθεί» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *