ΣΠΙΘΑ….ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Η ανακοίνωση αυτή, δύο μέρες πριν την ιστορική εμφάνιση και ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πόλη μας, αποκαλύπτει πλήρως , αυτό που όλοι (όσοι ζούμε και παρακολουθούμε από κοντά τα συμβαίνοντα μέσα στη ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) διαισθανόμασταν: Η ολιγομελής ομάδα που πρόσφατα αυτοδιορίστηκε και αυτοαποκαλείται «Συντονιστική Επιτροπή της Σπίθας Θεσσαλονίκης», μαζί με αυτούς που την «πρότειναν», συμπεριφέρεται και δρά, σαν ο μοναδικός σκοπός της να…..
είναι η τροχοπέδηση κάθε προσπάθειας ανάπτυξης της ΣΠΙΘΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο τρόπο, αποπροσανατόλισε και εμπόδισε κάθε προσπάθεια προς τον σκοπό που μας έφερε όλους στην ΣΠΙΘΑ. Και, πρέπει να το παραδεχτούμε, μέχρι στιγμής, έχει πετύχει την απκαρδίωση και αποχώρηση μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας που ήρθαν στις αρχικές συγκεντρώσεις με ελπίδες να δούν τη γέννηση ενός παλλαϊκού κινήματος και έφυγαν απογοητευμένοι διαπιστώνοτας την ύπαρξη της γνωστής και απεχθούς σε όλους, καμαρίλλας.
Αποκορύφωμα ήταν η, προ δύο εβδομάδων, επίθεση από μέλος της εν λόγω «Συντονιστικής Επιτροπής», στο πρόσωπο του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη (!!!), με την κατηγορία του ρατσιστή και την πρόταση να αναβληθεί η μεθαυριανή ομιλία του !!!!
Και, το μέλος αυτό του εν λόγω «Συντονιστικού», έχει το θράσσος να εμφανίζεται (παρά την γραπτή παραίτησή του) στις συγκεντρώσεις, διεκδικώντας μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο, υποθαλπτόμενο και συνηγορούμενο από τους άλλους της παρέας.
Προφανώς , η ανοχή των Σπιθιστών, την οποία δείχνουν εξ αιτίας της προφύλαξης τού γεγονότος της μεθαυριανής εκδήλωσης, έχει παρερμηνευθεί ως αδυναμία τους ή ατολμία, ή και συμπαράσταση.

Κάνω, λοιπόν, γνωστό σε όλους τους παραλήπτες του μηνύματος ότι, το «συντονιστικό» που προβαίνει σε αυτή την πρόσκληση είναι ανυπόστατο και άρα και η πρόσκλησή του είναι ανυπόστατη και πραξικοπηματική.
Ο μόνος λόγος που προβαίνει στην πράξη αυτή, είναι η τελευταία του προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων, για τη αποτυχία ή μείωση της επιτυχίας της μεγάλης εκδήλωσης, για την οποία όλοι μας δουλέψαμε σκληρά.

Την οργάνωση της εκδήλωσης την διεξάγει πολύ καλά η αρμόδια ομάδα και δεν υπάρχει κανένας λόγος υποκατάστασής της, την οποία επιχειρεί με την πρόσκληση αυτή η εν λόγω (ανυπόστατη) «Συντονιστική Επιτροπή της Σπίθας Θεσσαλονίκης».

Δράττομαι, δε της ευκαιρίας και, για να τελειώνουμε άπαξ και διά παντός με παρόντα ή μελλοντικά φαινόμενα πρόκλησης εσωτερικής διάλυσης, προτείνω την άμεση και οριστική απομάκρυνση των συγκεκριμένων προσώπων από κάθε εκδήλωση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Αυτό, θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά την εκδήλωση του Βελλίδειου, σε συνεδρίαση όλων των φίλων Σπιθιστών που έχουν έρθει έστω και μία φορά σε συγκεντρώσεις της ΣΠΙΘΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Όποιος συμφωνεί με την πρόταση αυτή, στέλνει απαντητικό μήνυμα «ΣΥΜΦΩΝΩ» και όποιος δεν συμφωνεί, στέλνει «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ», στο spitha.thessaloniki@gmail.com.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Αγγελική

    "Να αγαπάς την ευθύνη, να λες, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"Ν. Καζαντζάκης!! Ένας άλλος μεγάλος Έλληνας που αφορήσανε :(( Ποια είμαι εγώ; ποιος είσαι εσύ που κρίνεις; τι έχω κάνει εγώ για την πατρίδα μου; Τιέχεις κάνει εσύ για την πατρίδα σου; Αυτοί που δεν κάνουν τίποτα δεν κινδυνεύουν να κάνουν ποτέ λάθη! Η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της :(( ο Έλληνας που λασπολογεί ενάντια στην ιστορία του, που αμφισβητεί τα ιερά τέρατα της πατρίδας μας :(( Ο άνθρωπος που έχει εμπνεύσει όλους τους λαούς που διεκδικοούν τα δίκια του (ακόμη και το Αβγανιστάν ενέπνευσε ο Μίκης), όλος ο κόσμος γνωρίζει την Ελλάδα γιατί υπάρχει ο Μίκης και εμείς χωρίς ίχνος ντροπής τολμάμε να τον κρίνουμε και να τον κατακρίνουμε :(( Αν μειώνοντας το Μίκη γινόμαστε πιο Έλληνες πατριώτες ας το κάνουμε, άλλωστε δεν ζητάει τίποτα, μας καλεί να ενωθούμε όλοι μαζί για τη σωτηρία της πατρίδας μας!! Μήπως αυτό το μίσος αποσκοπεί κάπου ας ψαχτούμε λίγο. Κοίταξε το παιδί σου κατάματα και πες του την αλήθεια. Πες του ότι δεν θέλεις την ελευθερία του και τη δική σου γιατί δεν θέλεις να αναλάβεις ευθύνες και άσε τους υποκριτικούς αφορισμούς :((

    Reply
  2. ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΔΑ…ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΚΕ….ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ….ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ….ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΝΔ….ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΚΕ…ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΣΥ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ;

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Δυστυχώς έχουν βρει πρόσφορο έδαφος κάθε λογής πολιτκοί τυχοδιώκτες, κυρίως από τον χώρο της αριστεράς, οι οποίοι νομίζουν ότι βρήκαν επιτέλους την κότα με τα χρυσά αυγά. Νομίζουν όμως, γιατί ο κόσμος, και ειδικά αυτοί που είναι σε Σπίθες, τους έχει πάρει χαμπάρι και τους κάνει σιγα – σιγά στην άκρη.
    Επίσης, υπάρχουν και διάφοροι προβοκάτορες, οι οποίοι μπαίνουν στις Σπίθες με σκοπό την διάσπαση, έως και την διάλυση. Και αυτοί όμως, Νομίζουν οτι θα τα καταφέρουν.
    Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Οποιος συμμετέχει πλέον σε τέτοια κινήματα ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ.

    Reply
  4. Αγγελική

    φίλε/η ανώνυμε/η, δεν με ενδιαφέρει να το ψάξω, σίγουρα υπάρχουν και όσο δυναμώνει η Σπίθα από πραγματικούς πατριώτες τόσο θα προσπαθεί η εξουσία να μας διασπάσει, εγώ δεν τους φοβάμαι αυτούς, τους πραγματικούς πατριώτες φοβάμαι μήπως γίνουν έρμαια αυτών από άγνοια, ή κουραστούν και γυρίσουν απογοητευμένοι στα σπίτια τους και αφήσουμε το κίνημα στα χέρια καπηλευτών :(( Την επανάσταση του '21 την έκαναν οι απλοί Έλληνες και άφησαν τους καπηλευτές πολιτικάντιδες, πουλημένους στα ξένα συμφέροντα, να κυβερνήσουν την Ελλάδα…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Αγγελική, μήπως έχουν παρεισφρήσει εγκάθετοι; Ο Μίκης ενοχλεί γιατί λέει το απλό δεν υπάρχει δεξιά, δεν υπάρχει αριστερά, υπάρχει μόνο η Ελλάδα, επίσης μιλά για δημοκρατία, πραγματική δημοκρατία, άμεση. Ενοχλεί πολύ την 5 κομματική μαφία…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ! ΜΟΝΟ Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ!

    Reply
  7. Αγγελική

    δεν μπορώ να πιστέψω ότι το διαίρει και βασίλευε βρήκε πρόσφορο έδαφος, δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν Έλληνες σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή που βάζουν το Εγώ πάνω από το Εμείς. Η ιστορία μας έχει λαμπρά παραδείγματα για το τι καταφέραμε όλοι μαζί ενωμένοι και πώς πιάσαμε πάτο στις εμφύλιες διαμάχες και για τους νεότερους, ξεχάσαμε τα αριστερά και δεξιά καφενεία; Χάρις στο Ιερό μας τέρας το Μίκη μας καλεί να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες χωρίς ταμπέλες, χωρίς προκαταλήψεις και να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας! αν χαθεί αυτή η ευκαιρία είμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας, θα μας κρίνει η ιστορία και θα μας αναθεματίζουν οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ας παραμερίσουμε τις μικροδιαφορές μας! είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν! Η νέα Ελλάδα θα ανήκει σε όλους μας! είναι στο χέρι μας! το μπορούμε! Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!!!!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Για να μη ξεχνιόμαστε, υπενθυμίζω:

    από την ίδια την ιστοσελίδα του Μίκη ότι στα ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ είναι ο «εγκέφαλος» της παρασκηνιακής δράσης του Μητσοτάκη: Ο Γιάννης Δημητροκάλλης!!!!!

    «Επίσης τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: Γιάννης Δημητροκάλλης, πρώην Γραμματέας Επικοινωνιών και Βαγγέλης Μπόντας, εκδότης»

    http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=437

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *