Δες πως η πρώτη φορά επηρεάζει όλη τη σεξουαλική ζωή!

Γράφει η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, Σύμβουλος Στρες, επιστημονική συνεργάτιδα
του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών

www.andrologia.gr
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ποιότητα της πρώτης σεξουαλικής επαφής επηρεάζει τη μετέπειτα σεξουαλική μας ζωή. Συγκεκριμένα, όσοι…..

στην πρώτη τους επαφή αισθάνθηκαν ασφαλείς, αγαπητοί και σεβαστοί από τον σύντροφό τους στη μετέπειτα ζωή τους ένιωθαν περισσότερη συναισθηματική ασφάλεια.
Η μελέτη προσπάθησε να διερευνήσει αν τα υπολείμματα από την πρώτη ολοκληρωμένη σχέση ενός ατόμου συνεχίζουν να το επηρεάζουν μακροχρόνια. Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ ρώτησαν 331 νέους άνδρες και γυναίκες για την πρώτη σεξουαλική τους επαφή, καθώς και για το αν αισθάνθηκαν φόβο, πίεση, ενοχή ή λύπη.

Παράλληλα, ρωτήθηκαν πόσο «δεμένοι» αισθάνθηκαν με τον σύντροφό τους, αν ένιωσαν αγάπη και σεβασμό καθώς και πώς ένιωσαν μετά τη σεξουαλική τους επαφή. Οι εθελοντές, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις ανώνυμα, κλήθηκαν να συμπληρώσουν και ένα online ημερολόγιο για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες κατά το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.

Τους ζητήθηκε, επίσης, να αξιολογήσουν τις σεξουαλικές τους σχέσεις συνολικά. Στα περισσότερα από τα δύο τρίτα των περιπτώσεων, οι εθελοντές είπαν ότι η πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν μέσα σε σχέση.

Η ανάλυση των απαντήσεων έδειξε ότι τα άτομα που ήταν πιο ικανοποιημένα συναισθηματικά την πρώτη τους φορά αξιολόγησαν και τη μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή πιο συναισθηματική αλλά και πιο απολαυστική!

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Sex and Marital Therapy», τόνισε ότι η καλή πρώτη σεξουαλική επαφή συνδέεται με λιγότερα αισθήματα απογοήτευσης!

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *