Τελευταία Νέα

Ηλεκτρονικό «μάτι» θα ελέγχει τα πόθεν έσχες: Τι αλλάζει στις υποβολές δηλώσεων

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλεται από το 2015 το Πόθεν Έσχες όλων των υπόχρεων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προχωρούν…

στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού κόμβου μέσω του οποίου θα γίνεται εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Πόθεν Έσχες από όλους τους υπόχρεους. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής του Πόθεν Έσχες θα προβλέπει:

Τη δημιουργία αρχείου υπόχρεων για τον αυτόματο εντοπισμό μη υποβληθεισών δηλώσεων. Την εύκολη υποβολή της δήλωσης για όλους τους υπόχρεους μέσω διαδικτύου. Την τήρηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με τις δηλώσεις.

Την αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων των δηλώσεων. Την παρακολούθηση των ετησίων μεταβολών στην περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων. Τη διευκόλυνση της ελεγκτικής διαδικασίας μέσω τεχνικών ανάλυσης επικινδυνότητας. Την ταχύτερη επεξεργασία των καταγγελιών μέσω διαδικτύου.

Την ασφάλεια, εμπιστευτικότητα και διαθεσιμότητα των δηλώσεων μόνο στους αρμοδίους, βάσει νόμου, φορείς και υπαλλήλους. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «το νέο αυτό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα πρόκειται να αντικαταστήσει τις χειρόγραφες διαδικασίες υποβολής, επεξεργασίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, εγκαθιστώντας μία σύγχρονη πληροφοριακή υποδομή παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς όλους τους εμπλεκομένους (φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και πολίτες- υποχρέους).

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών αυτών στοχεύει στην ενιαία αντιμετώπιση και τον διαχρονικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης και ως εκ τούτου είναι σημαντική για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση».

iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *