Η “άκρατη αυτοπροβολή” -“ως μη όφειλε”- του κ. Γ. Βαρουφάκη ….τον “σπρώχνει” στην έξοδο από την Κυβέρνηση.

«Τέρμα τα δίφραγκα» για τονΤσάρο(καίσαρα) Υπ.Οικ. στην πρώτη “στάση”(κυβερν. αναδιάρθρωση) ….δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια…

Αρκετά “ανέχθηκε” ο Ελληνικός λαός ….το “σύνδρομο αυτοπροβολής” του Υπ.Οικ. ….
τώρα του “έχουν μείνει” μόνο οι “συμφεροντολόγες βαρουφίτσες”(κατά το “ρουβίτσες”) ….πιο πολύ -ίσως- από “συμπάθεια” στην “εικαστικό” σύζυγό του κα Δανάη Στράτου ….της γνωστής εύπορης οικογένειας βιομηχάνων.
Δεν είναι γνωστό, αν οι “εικαστικές ιδέες-εμμονές” της κας Δανάης ….”έφεραν” το New Look του “Τσάρου” και της ίδιας ….ως “ξέγνοιαστων καβαλάρηδων” δίτροχων οχημάτων, με ειδική μηχανόβια περιβολή” ….κατ’ αναλογίαν -σε άλλους αιώνες- των ιππέων με περικεφαλαία και λοφίο.
Όμως με “εικασίες” στην εφαρμογή της θεωρίας των παιγνίων ….δεν μπορεί και δεν πρέπει, να “χαράσσεται” το μέλλον των παιδιών μας.
Ο προϋπάρχων -διαχρονικά- “παραλληλισμός” του εκάστοτε Υπ.Οικ. ως Τσάρου(Καίσαρος) της οικονομίας, φαίνεται ότι “εκτίναξε” σε σημείο υπερβολής ….την επικοινωνιακή τακτική του ζεύγους.
Τι θέλουμε να δούμε ακόμη συνΈλληνες ….τον κ. Βαρουφάκη να πηγαίνει στο Μάξιμου καβάλα σε μαύρο άλογο -με χλαμύδα, περικεφαλαία και λοφίο- και την κα Δανάη να κινείται πέριξ της Ακροπόλεως σε άσπρο άτι ….για να πεισθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με παρωχημένες ιδεοληψίες, παρωχημένων εποχών ….οικογενειακού -και οικονομικού- ηγεμονισμού.
Αν δεν σταματήσουμε τις προσωπολατρίες και τους λαϊκίστικους συναισθηματισμούς για τις ανύπαρκτες ευαισθησίες της εύπορης τάξης ….το “καράβι η Ελλάς”, όσα πιστοποιητικά “αξιοπλοΐας” και να του δώσουν -αν- οι “Θεσμοί”….θα μπατάρει σαν το “Δύστος”(θα έχει ακουστά -από πρώτο χέρι- η κα Δανάη) “αύτανδρο”, στα νερά της βρόμικης θάλασσας των κλεπτοκρατών και των λαμογίων.
Μόνο ένας “καπετάνιος” μπορεί να σώσει την χώρα από το “διαφαινόμενο” ναυάγιο μέσα στην οικονομική θύελλα και ασυναρτησία που επικρατεί ….και αυτός είναι ο Ελληνικός λαός ….που θα πρέπει να απαιτήσει άμεσα -τώρα- την “κάθαρση της παρούσης Κυβέρνησης, από τους “παρείσακτους” και επιζήμιους ….για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά του.

ΣΗΜ. Μέρος της συνημμένης εικόνας, είναι από Κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας(24.05.2015) που είχε στην πρώτη σελίδα ….σκίτσο-εικόνα του Υπ.Οικ. με περιβολή Ρωμαίου αξιωματούχου και σχετικά σχόλια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *