Ηλεία: Πρωτοφανείς βανδαλισμοί στο θέατρο Φλόκα!

Tεράστιο πλήγμα δέχθηκε ο πολιτισμός ύστερα από τους απίστευτους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στο ιστορικό θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας, με την κλοπή καλωδίων χαλκού από το χώρο του θεάτρου και την καταστροφή των πινάκων ηλεκτροδότησης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο πιο βασικό σημείο του θεάτρου…
Σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη στo patrisnews.com ο υπεύθυνος του φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης, Άρης Παναγιωτόπουλος, ήταν η τρίτη φορά που το θέατρο έγινε στόχος βανδάλων, οι οποίοι αφαίρεσαν περίπου διακόσια μέτρα καλώδια χαλκού προκαλώντας ζημιά αξίας τουλάχιστον 10.000 ευρώ.


Κανονικά η σημερινή συναυλία

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας προσπαθούσαν την Τρίτη με κάθε τρόπο να βρουν λύση για την ηλεκτροδότηση του θεάτρου ύστερα από την απίστευτη κλοπή που σημειώθηκε μία ημέρα πριν από τη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στο θέατρο Φλόκα.


Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και έτσι ανευρέθη γεννήτρια που θα εξυπηρετήσει κανονικά τις ανάγκες της σημερινής συναυλίας που θα γίνει στο θέατρο Φλόκα. 
Να σημειωθεί πάντως πως μέχρι χθες Τρίτη, ρεύμα υπήρχε μόνο στους προβολείς και στην καντίνα που υπάρχει στο σημείο του θεάτρου, ενώ οι δράστες έχουν αφαιρέσει τα καλώδια που ηλεκτροδοτούσαν τα καμαρίνια και την εκάστοτε σκηνή.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

patrisnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *