Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Άρειος Πάγος για τις δηλώσεις Π.Σκουρλέτη περί απόπειρας χρηματισμού των βουλευτών

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη,
αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι), ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και επικαλούμενος κυριακάτικο δημοσίευμα, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία», ενώ ζήτησε ο ίδιος την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *