Ουκρανία. Σοβιετική επανάληψις.

Τα διαφημιζομενα ψευδη ..και οι αποσιωπούμενες διαψεύσεις

Το τελευταιο ανέκδοτο που κανει τον γυρω της Ρωσσιας είναι το έξης:

«Αν  θέλεις να ζήσης στην ….
Γάλλια , πηγαίνεις στην Γαλλία Αν θέλεις να ζήσης στην Αγγλία πηγαίνεις στην Αγγλία Αν θέλεις να ζήσης στην Ρωσσία , Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΛΘΗ ΣΕ ΣΕΝΑ!!»

                                                                                                                                                                             ****

Στην πολυπαιγμενη στα τηλεοπτικά – φίλια άπαντα μέσα προς την Ρωσία και ό,τι  αποπνέει το «ευγενές» Ξανθο γένος-  «διαφημιστικη»   συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν στο Σότσι, , ο Λαβρόφ ανέφερε ότι  « οι αμερικανικές προτάσεις» που  υπέβαλε ο ομόλογός του Τζον Κέρι «δεν μας ικανοποιούν πλήρως». Επεξηγώντας ότι «Οι αμερικανικές προτάσεις, έχουν καταρτιστεί  ως εάν να βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία» !!! Αν είναι  δυνατόν.Τι εμηχανεύθησαν οι « παμπόνηροι   οι  αμετανόητοι» Αμερικανοι , για τους καλοκάγαθους Ρώσσους,  τους  αφιλοκερδείς αγνούς φίλους των λαών ,τους απελευθερωτάς της Κριμαιας..χωρίς διακριτικά ..Ρωσσους από τον Αρη!!
 Ενώ  τις προηγούμενες  ημέρες το  υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ήταν ακόμη πιο δηκτικό. Ανακοίνωσε την Κυριακή ότι είναι « εξοργισμένο από την ανομία που επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία»  και κατηγόρησε  τη Δύση ότι «σιωπά σχετικά με τη βία και τις συλλήψεις που πραγματοποιούνται σε βάρος Ρώσων συμπατριωτών του»!!!

Είναι τόσο εύκολο για τον ολοκληρωτισμό και τους υπηρέτες του. .Η  Ρωσία του Πούτιν   επαναλαμβάνει καθημερινώς ψεύδη και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα  επειδή ακριβώς στην Δύσι υπάρχει Δημοκρατία ,ελευθερία και η κοινή γνώμη  οι διανοούμενοι τα μέσα ενημερώσεως  που  τα μεταφέρουν χωρίς να δημοσιεύουν τον αντίλογο την διάψευσι  ασκούν πίεσι  στους πολιτικούς- που, οι Ρώσοι   δικτάτορες του Κρεμλίνου  δεν ένιωσαν  ποτέ. Έτσι οι αποφάσεις του Πουτιν είναι άμεσες , αυταρχικές,  δεν απαιτούν χρόνο «νομιμοποιήσεως» .Είναι οι στιγμιαίες επιβουλές   ενός σοβιετικού Χίτλερ, που τίποτα  και  κανείς δεν τον εμποδίζει. Οι συνεργάτες του είναι πειθήνια όργανα .Με πρώτο βεβαίως τον μετρίου- για να σοβαρολογούμε κιόλας- αναστήματος Πρωθυπουργό αφού δέχθηκε να υποβιβασθεί από το αξίωμα του Πρόεδρου σ εκείνο του Πρωθυπουργού!! Ο τύπος και τα μέσα στη  Ρωσία τελούν υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του( αν  λησμονήσουμε τις δολοφονίες  και ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων στην Ρωσσία) , ενώ η κρυφή περιουσία του συμφώνως με δημοσιεύματα σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες  εκτιμάται ι στα 40 δις $.. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=226395
Έτσι ο Πουτιν   ή ο  Σι Ζινπίνγκ της Κινας, ή ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Β Κορέας ( καλά αυτός , δικαιολογημένα θα μου πείτ,ε ότι εξελέγη  με απόλυτη πλειοψηφια 100%  και αν σεβόμουν την «θέλησι» του Β Κορεατικου λαού δεν θα  έπρεπε  να τον αναφέρω με τους  δικτάτορες) κανείς τους,   δεν φοβάται τίποτα στο εσωτερικό της χώρας του ούτε κινδυνεύει από την αντιπολίτευσι  της  οποίας τους αρχηγούς φυλακίζει κατά βούληση όταν  διαδηλώνουν ή είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι, ,όπως και οποιανδήποτε άλλο τολμά  να «βεβήλωση» την σεπτή του οσιότητα…
Ε ξ άλλου ο  ψεύτικος υποκριτικός προπαγανδιστικός «εκδημοκρατισμός» του Πούτιν εξηντλήθη  –με διαλείμματα του ξυλοδαρμού των ακτιβιστριών Pussy Riot-http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=168005
όσο οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες.

Αντιθέτως στην Δύσι οι αποφάσεις λαμβάνονται με την βάσανο του διαλόγου αργά, επίπονα  μετά από συζητήσεις { να φαντασθήτε, για να πούμε και κατι «σεξιστικό»  αυτήν την – παν-(κ)ούκλα την Κωνσταντόπουλου σε διάλογο στην Βουλή μας ή στα κάγκελα της ΕΡΤ να ωρύεται ..βοήθεια βοήθεια με ωθούν!!}  ερωτήσεις  συναντήσεις  ψηφοφορίες σε όλα τα μήκη και τα  και πλάτη του κόσμου  ώστε οι αποφάσεις να είναι αληθώς αποφάσεις  Δημοκρατικών ηγετών και όχι απολυταρχών .Για αυτό ο ακριβώς όπως ο Γκαίμπελς  ομοίως  και ο Πούτιν δίνει μεγάλη σημασία στην διάδοσι  χαλκευμένων ειδήσεων και αποπληροφορήσεως  ώστε να επηρεάσει τα κέντρα λήψεως ς αποφάσεων , τους απλούς δημοκρατικούς πολίτες, την κοινή γνώμη.
Ετσι την απρόκλητη εισβολή , την κατάληψι της Κριμαιας την παραβίασι των συνόρων της Ουκρανίας τις υποδαυλιζόμενες εξεγέρσεις Ρωσσοφώνων  τις παρουσιάζει ψευδώς  ως  εθνική   υποχρέωσι της Ρωσίας για την των απανταχού Ρωσσοφώνων ( φαντασθείτε να έλθει και στο Μενίδι!!)  ή ως αυθόρμητες «αντιδράσεις» καταπιεσμένων  ενώ  τους ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων όπως του Κώστα Ονισένκο που εξαφανίστηκε μετα τον άγριο ξυλοδαρμό του  τους αποσιωπά ως μηδέποτε γενομένους. . Μερικά από τα ψεύδη της προπαγάνδας του Πούτιν  ενώ έχουν διανθισθή  και απαντηθεί εκτενώς από κυβερνητική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, όμως σε μια ευγενική και δημοκρατική –πλουραλιστική-συνομωσία σιωπής των μέσων ενημερώσεως δεν εδημοσιεύθη σε καμία α ελληνική εφημερίδα , προφανώς για μην κατηγορηθούν από «δημοκρατικούς»  πολίτες ως φίλιες στην «ιμπεριαλιστικη-αντιδημοκρατική » Αμερική.  Αντιθέτως όλες οι δηλώσεις του Πουτιν και του υπουργού εξωτερικών του δημοσιεύονται και αναδημοσιεύονται κατά κόρον μέχρι κεραίας.

Αναφέρω μερικά από αυτά τα ψεύδη και τις εξόφθαλμες διαψεύσεις  που κατά μια περίεργη και σαφώς «νεοελληνική» δημοκρατική πολυφωνική συμπεριφορά δεν εκρίθη  επιτρεπτό να  γίνουν γνωστέςοι διαψεύσεις   στο ελληνικό κοινό  οσο εκκωφαντικά διαφημίσθησαν τα ψευδη :

1.Πουτιν:Οι Ρωσικές δυνάμεις δρουν για την προστασία των Ρωσσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων Ενώ « Ομάδες πολιτών» , όχι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν εγκαταστάσεις υποδομής  και στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία.
Πόσο  αξίζει να διάψευση κάποιος ένα τερατώδες χοντροκομμένο με ρωσικές μπότες  ψέμα  όταν βλέπει στρατιωτικά καμιόνια   με ρωσικές πινακίδες να μεταφέρουν αμετρήτους στρατιώτες  από τον «Άρη» χωρίς διακριτικά με άρτιο ομοιόμορφο εξοπλισμό και να τους παρουσιάζει-χωρίς να τον πιάνουν νευρικά γέλια – ως ομάδες πολιτών. επαφίεται στην κοινή λογική  της λύσεως της εξισώσεως : 2 επι 2 ισον πέντε..

2. Πουτιν:Η  αντιπολιτεύεσι απέτυχε να εφαρμόσει την συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου  που υπέγραψε ο προηγούμενος  πρόεδρος Γιαννουκοβιτς,
Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Γιαννουκοβιτς βάσει της ανωτέρω συμφωνίας όφειλε να νομιμοποίηση με σχετικό διάταγμα την επιστροφή της χώρας στο συνταγματικό καθεστώς του 2004 εντός 24 ωρών, ενώ εκείνος προτίμησε να  χρησιμοποίηση τις ώρες αυτές για πακετάρει τα πράγματα του και να εγκαταλειψη την χώρα αφήνοντας μάλιστα πρωτοφανείς αποδείξεις της διαφθοράς του καθετστώτος.

3. Πουτιν:Η ουκρανική κυβέρνησιη είναι παράνομη και νόμιμος πρόεδρος της χώρας είναι ο Γιαννουκοβιτς..
Όμως στις 4ης Μαρτίου ο ίδιος ο Πουτιν δήλωσε ότι «ο Γιαννουκοβιτς δεν έχει πολιτικό μελλον.», Ενώ μετά την φυγή του Γιαννούκοβιτς από την Ουκρανία ακόμη και τα μέλη του δικού του κόμματος εστράφησαν εναντίον του , ψήφισαν την απόσυρσι του και την υποστήριξη της προσωρινής Κυβερνήσεως . Η μεταβατικη αυτή κυβέρνησις της Ουκρανίας εγκρίθη με 371 ψήφους δηλαδή με πλειοψηφία 82% από το εκλεγμένο κοινοβούλιο της Ουκρανίας και είναι αυτή η κυβέρνησις που θα οδηγήση  την χώρα σε εκλογές την  25ηΜαιου ώστε οι Ουκρανοί να αποφασίσουν το μέλλον της χώρας τους.

 4. Πουτιν. Το κοινοβούλιο είναι υπό την επιρροή έλεγχο  ακραίων ομάδων  και τρομοκρατών
Όμως η αληθεια είναι ότι το κοινοβούλιο της Ουκρανίας είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό της Ουκρανίας εχει εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία και περιλαμβάνει εκλεγμένους αντιπροσώπους απο την ανατολική Ουκρανια. Δεν υπάρχουν εκπρόσωποι  ακροδεξιών εθνικιστών  που μέλη τους συγκρουστήκαν με αστυνομικούς κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών στην πλατεία εια ανεξαρτησίας. Ενω τα μέλη της κυβερνήσεως έχουν δημοσίως δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ασκήσουν πολιτική διακρίσεων

 5. Πούτιν¨:Οι ενεργειες της Ρωσσίας είναι εντός του σκοπού του συμφώνου φιλίας του 1997 μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Όμως η συμφωία του 1997 απαιτεί τον σεβασμό εκ μέρους της Ρωσσίας της  ακεραιότητος και κυριαρχιας της Ουκρανίας. Προφανώς οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσσίας βάσει των οποίων κατελήφθη η Κριμαία και ελέγχεται από την Ρωσσία αποτελούν  και είναι καθαρή παραβίασης της ακεραιότητος και κυριαρχίας της  Ουκρανίας.

6.Πουτιν:  Η Ρωσσική μειονότητα απειλείται.

Όμως εκτος από τον Ρωσικό τύπο και τα κρατικά τηλεοπτικά μέσα στην Ρωσία  δεν υπάρχουν αναφορες  που να επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσιικη μειονότητα απειλείται.  Η νεα Ουκρανική κυβέρνησις εθεσε ς ως προτεραιότητα εξ αρχής την ειρήνη και την συμφιλίωση. Ο πρόεδρος .  Oleksandr Turchynov αρνήθηκε να υπογράψει νομοθεσία που περιορίζει την χρήσι της Ρωσσικης γλώσσας σε περιφερειακό επίπεδο Με την εγκατάστασι  της νέας Ουκρανικης Κυβερνήσεως η ηρεμία επέστρεψε στο Κίεβο. Δεν υπάρχει ούτε   κύμα εγκληματικότητος  ούτε ληστειών ουτε τιμωρίας πολιτικών αντιπάλων

(  για περισσότρες πληροφορίες εδω.
http://www.protothema.gr/world/article/360091/rosia-to-upourgeio-exoterikon-exorgismeno-me-tin-anomia-stin-anatoliki-oukrania/
 http://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/president-putins-fiction-10-false-claims-about-ukraine-338527.html
http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2014/03/10/putins-big-lie-on-ukraine-if-it-werent-so-serious-it-would-be-funny/)

Πολλά μέσα ενημερώσεως  χαρακτηρίζουν την κατάσταση αυτή επιστροφή στον Ψυχρό πόλεμο ανακριβώς . Όμως  την αλήθεια περιγράφουν ευλόγα οι Ουκρανοί στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως.
«Δεν σκοτώσαμε κανένα Ρωσσο. Δεν πήραμε την γη τους  Δεν αρπάξαμε τα προϊόντα τους..Απλὠς γίναμε ελεύθεροι για μια εβδομάδα. Είναι αρκετό για την Ρωσια να μας κηρύξει  τον πόλεμο με μια ομόφωνη απόφασι και την απόλυτη εγκρισι  του Ρωσικου λαου?? Γιατί μας μισούν? Επειδή θελουμε την ελευθερια μας ?Γιατι σκεπτόμαστε διαφορετικά?»

Ιασων

% Κατανομη πληθυσμου που δηλωνουν την Ρωσική ως εθνικη τους Γλωσσα.

http://commons.wikimedia.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *