Νέα «απειλή» εντόπισαν οι ΗΠΑ…Μία ακόμα δικαιολογία για να σφάξουν αθώα παιδιά στη Συρία (βίντεο)

Η πολεμική προπαγάνδα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς οι ΗΠΑ εντόπισαν μία ακόμα «απειλή» εναντίον τους, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν «ζωντανή» τη συναίνεση των πολιτών για τον δήθεν πόλεμο εναντίον της ISIS στη Συρία.

Αυτή τη φορά το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν χτυπήματα εναντίον των οικογενειών των Αμερικανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το FOX News, το οποίο εξασφάλισε το στρατιωτικό δελτίο τύπου, τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνταν να είναι σε εγρήγορση εξαιτίας μίας απειλής που εκφράστηκε εναντίον τους από τους τζιχαντιστές στα social media.

Σύμφωνα με το στρατό, οι τζιχαντιστές κάλεσαν μέσω Twitter τους «μοναχικούς λύκους» να εντοπίσουν τις διευθύνσεις των στρατιωτικών οικογενειών, να εμφανιστούν μπροστά τους και να τους σφάξουν.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης ρητορικής από τις μιντιακές υπηρεσίες και τους υποστηρικτές της ISIS, η ARTIC ανησυχεί για την πιθανότητα μιας επίθεσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι «οι στρατιώτες, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αναφέρουν άμεσα τυχόν ύποπτες δραστηριότητες στις αντίστοιχες στρατιωτικές ή τοπικές αρχές επιβολής του νόμου».

«Αυτό το έγγραφο είναι μια υπενθύμιση για να παραμείνετε σε επαγρύπνηση», υποστηρίζει ο στρατός.

Όπως και με τις προηγούμενες «απειλές» της ISIS εναντίον των ΗΠΑ, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία που να επιβεβαιώνει τον τελευταίο ισχυρισμό.

Ωστόσο, παρά την έλλειψη οποιασδήποτε απτής απόδειξης, το Πεντάγωνο επιμένει ότι η απειλή της ISIS είναι πραγματική, διότι η Αλ Κάιντα έχει συμφέρον να αυξήσει το κόστος των μέτρων ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βέβαια, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «ξεχνούν» να αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, πρώην ISIS, δεν συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Επιπλέον, ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, ο φερόμενος ως αρχηγός της αλ-Κάιντα, έχει καταγγείλει την οργάνωση, λέγοντας ότι έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *