Γερμανοί πολίτες μάζεψαν χρήματα για να βοηθήσουν την Ελλάδα


Σε μια κίνηση αλληλεγγύης με μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες προχώρησαν οι δημότες της πόλης Hilden στη Γερμανία, οι οποίοι μάζεψαν συνολικά…

8.000 ευρώ και τα δώρισαν σε ελληνικά ιδρύματα.

Την ιδέα για την κίνηση αυτή σύμφωνα με το metrogreece.gr, την είχε μια Γερμανίδα η κ. Κραλ η οποία επισκέπτεται πολύ συχνά στην Ελλάδα και σοκαρίστηκε από τις εικόνες των αστέγων στο κέντρο της Αθήνας. Σύντομα, δημιούργησε μια σελίδα στο facebook με τίτλο «Hilden Hilft Girecheland» (Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα), με τους ενδιαφερόμενους να μαζεύουν χρήματα σε κουτιά, ενώ μια ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ένα ελληνικό εστιατόριο της πόλης στο οποίο οι υπεύθυνοι του μαγαζιού μάζευαν όλα τα φιλοδωρήματα σε ένα κουτί παπουτσιών.

Ήδη 2.500 ευρώ προσφέρθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στα Χανιά για τη θέρμανση του κτιρίου, ενώ στις αρχές Μαρτίου η κυρία Κραλ αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση των ιδρυμάτων, καθώς και να διαθέσει όλο το χρηματικό ποσό και τα είδη που κατάφερε να συλλέξει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *