Τουρκία: Επικράτηση του “ναι” δείχνει δημοσκόπηση

Μία καθαρή πλειοψηφία τούρκων θα στηρίξει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα το οποίο θα διενεργηθεί αύριο Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα ινστιτούτο δημοσκοπήσεων.
Ερευνα του ινστιτούτου KONDA αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η…αμφιλεγόνη πρόταση για αλλαγές στο δικαστικό σύστημα, θα εγκριθούν καθώς θα επικρατήσει το “ναι” με 56.8% κατά το αυριανό δημοψήφισμα που θεωρείται κρίσιμο για τον Ερντογάν εν όψει των βουλευτικών εκλογών τον επόμενο χρόνο.
Ωστόσο, το KONDA αναφέρει ότι το εκλογικό σώμα παραμένει αναποφάσιστο. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας έδειξαν ότι το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο με μία από αυτές να προβλέπει, μάλιστα, οριακή ήττα για το πακέτο μεταρρυθμίσεων και με μία άλλη να αναφέρει ότι θα υπερψηφιστεί αλλά οριακά.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το Σύνταγμα, το οποίο ψηφίστηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, πιο κοντά σε εκείνα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία.

Μία ενδεχόμενη επικράτηση του “όχι” στο δημοψήφισμα θα καταρρακώσει το ηθικό της κυβέρνησης εν όψει των εκλογών του Ιουλίου 2011./span>

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    το κουμπαράκι μας θα κερδίσει, κουμπάρε!!!!!!! μήπως είδες τον κουμπάρο σου? εμείς πάντος όχι.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *