Μέρκελ Απεσταλμένος της χούντας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου

Με τιμές και πανηγύρια, υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την «φίλη» του όπως την απεκάλεσε Αγκέλα Μέρκελ, καγκελάριο της Γερμανίας. «Σαν Έλληνες με περηφάνια και φιλότιμο, ξέρουμε να τιμούμε τα τους φίλους μας», πρόσθεσε μετέπειτα. Για ποιους Έλληνες μιλάει ο πρωθυπουργός; Για ποια περηφάνια και πιο φιλότιμο άραγε;

Η βόλτα της Αγκέλας Μέρκελ στην Αθήνα, δεν είναι καθόλου τυχαία και πλήθος κόσμου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την άφιξή της. Η «εξοχότητα» της δήλωσε, ότι βλέπει φως στο βάθος του τούνελ και ότι η….
αξιοπιστία της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα ανακτηθεί. Εννοούνται οι εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένου της καθιέρωσης του κατώτατου μισθού με νόμο , απογραφή των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και δημοσιοποίησή τους, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και αξιολόγηση των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θίγοντας την δημόσια παιδεία και εμάς τους φοιτητές.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι όμως, δεν βλέπουν ούτε ανάκαμψη της ύφεσης, ούτε έξοδο από την κρίση. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζονται και τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε ακόμη δυσβάστακτη θέση, ενόσω στρώνουμε κόκκινα χαλιά στους δυνάστες μας. Οι νέες διαρθρωτικές αλλαγές και η δημοσιονομική αναπροσαρμογή οδηγούν τον Έλληνα στην κοινωνική εξαθλίωση. Εξάλλου, ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει ότι μέτρα χωρίς ανάπτυξη δεν οδηγούν πουθενά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων χρησιμοποιείται για την αναδιάρθρωση του χρέους των κεφαλαίων των τραπεζών και όχι για την υποστήριξη των χαμηλών κοινωνικά στρωμάτων.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Μέρκελ είχε συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες. Μπορούμε να αναλογιστούμε τι παιχνίδια παίζονται εις βάρος του Έλληνα εργάτη. Επιπρόσθετα, μείζον θέμα, είναι το γεγονός ότι η Τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους. Στόχος της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι μόνο η έξοδος από την κρίση αλλά και η εύρεση προϋποθέσεων κοινωνικής ανακατάταξης καταπολεμώντας την αστυφιλία.

Η «στενότερη βοήθεια» που ονειρεύονται Σαμαράς και Μέρκελ δεν δίνει διέξοδο. Ως πότε θα ανεχτούμε αυτή την καταπίεση; Ως πότε οι πολιτικές ελίτ θα τρώνε εις βάρος του απλού λαού; Η εθνική ομοψυχία και ενότητα είναι αναγκαία και ο διαχωρισμός των αντιφρονούντων στην πολιτική του μνημονίου καταστροφικός για την χώρα. Απαιτούμε οργάνωση της λαϊκής πάλης και συντονισμένες προσπάθειες εθνικής αντίστασης, για την δημιουργία επιτέλους ενός και μόνο ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΘΝΟΣ!

ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

peof78.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *