Αποχή σημαίνει ανοχή

Αποχή από την κάλπη της Κυριακής σημαίνει “ανοχή απέναντι στις ευθύνες όσων οδήγησαν την Κύπρο και το λαό της στο χείλος μίας νέας εθνικής καταστροφής, αδιαφορία για το αύριο της Δημοκρατίας μας και των νεώτερων γενιών”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας ότι “για τους ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους, η αποχή σημαίνει άρνηση της ιστορίας τους, άρνηση…
εκπλήρωσης του εθνικού χρέους, άρνηση της συμμετοχής του λαού στη χάραξη της πορείας του προς το αύριο που αξίζει”.

“Στην πορεία αυτή πρέπει να συναντηθούμε την Κυριακή με όλους τους πολίτες. Με όλους που θέλουν να στείλουν την Κυριακή το μήνυμα μιας Κύπρου ενωμένης και αποφασισμένης να υπερασπίσει τα δίκαιά της, να αναγεννηθεί από την κρίση, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Όποια και αν ήταν η επιλογή τους στον πρώτο γύρο, οι ΔΗΚΟϊκοί ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι είναι τώρα η ώρα της επιλογής ευθύνης που πάντα έκαναν όταν η πατρίδα κινδύνευε, όταν οι κατακτήσεις τους απειλούνταν. Είναι η επιλογή της σωτηρίας της Κύπρου. Της ενότητας του λαού μας, της ενότητας  του κόμματος μας”, είπε.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι “η ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη και τις δυνάμεις της ευθύνης, της προοπτικής και της δημιουργίας θα είναι η απόδειξη του πατριωτισμού τους, η απόδειξη της βούλησής τους να παραμείνει το ΔΗΚΟ δύναμη σταθερότητας, δύναμη ευθύνης, δύναμη ενότητας, δύναμη ανανέωσης και ελπίδας”, προσθέτοντας ότι “την επόμενη ημέρα των εκλογών, ενωμένοι όλοι οι ΔΗΚΟϊκοί θα είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τη μεγάλη αλλαγή στη διακυβέρνηση, στην ανάπτυξη, στο κομματικό μας σύστημα, να εγγυηθούμε την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και μια νέα ελπιδοφόρα πορεία”.

“Η νέα προειδοποίηση του οίκου Standard & Poors για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Κύπρου, οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τον επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που επικράτησαν στους χειρισμούς της Κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας στο κρίσιμο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και οι αποκαλύψεις ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει και παγιδεύσει την Κύπρο στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, έρχονται να υπενθυμίσουν λίγες ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμά τους. Έρχονται επίσης να θυμίσουν σε ποιό σημείο βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, ποιός ευθύνεται για αυτήν, κάτω από ποιές συνθήκες τα κόμματα κλήθηκαν να λάβουν τις αποφάσεις τους ενόψει των εκλογών”, είπε.

Ανέφερε ότι “η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ ήταν λογικό να αναζητήσουν τρόπους διαφυγής από τις ευθύνες τους και αποφυγής του πολιτικού κόστους που συνεπάγεται η ανάληψή τους”, προσθέτοντας ότι, “το ΔΗΚΟ προτίμησε να αναλάβει, ανεξάρτητα πολιτικού κόστους, το ρίσκο μίας δύσκολης απόφασης προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης και της εθνικής καταστροφής” και ότι, “στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, στηρίζει το σχηματισμό μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που είναι αναγκαία για να επιτευχθούν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις και να εξασφαλισθεί μία ισχυρή διακυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα εγγυάται την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση”.

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόθεση κατάσχεσης υπουργικού αυτοκινήτων, ο κ. Καρογιάν εξέφρασε λύπη για την εξέλιξη και είπε ότι “αυτή είναι μια κατάντια, είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα που σημαδεύουν και στιγματίζουν την πατρίδα μας όλη αυτή την τελευταία περίοδο”, προσθέτοντας ότι “σίγουρα στέλλει ακόμη ένα μήνυμα κινδύνου ότι, δηλαδή, δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η ακυβερνησία, αυτή η αστάθεια, αυτή η αβεβαιότητα, και δεν μπορεί, με ερασιτεχνισμούς και προχειρότητες, να θέλουμε να διαχειριστούμε την πατρίδα μας σε μιαν τόσο κρίσιμη καμπή”.

Ερωτηθείς για το κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν είπε ότι “η θέση της Εκκλησίας είναι και αυτή σημαντική σε ό,τι αφορά το μήνυμα ότι θα πρέπει να υπάρξει ενότητα δυνάμεων”, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας αναγνωρίζει τη συμβολή και το ρόλο του ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του οράματος για τα επόμενα χρόνια και τη διαμόρφωση πολιτικών και για το Κυπριακό, την οικονομία και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, και θα ήθελε να δει το κόμμα να έχει πιο ισχυρή φωνή και πιο ισχυρό ρόλο για να μπορέσει “να επιτελέσει έργο που πολλές φορές η Εκκλησία είχε θεωρήσει, από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα, ότι αυτό το κόμμα πάντοτε επιτελούσε”.

Πηγή: politisnews.eu

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *