Μιχελάκης: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, το έχει πει ο πρωθυπουργός

«Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, το έχει πει ο πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ…
Ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στον Σκάι, αναφερόμενος στην έκθεση του Ταμείου, που κάνει λόγο για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα και ανάγκη επιπλέον μέτρων ύψους 6,7 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι «δεν με ενδιαφέρει τι λέει το ΔΝΤ, μου είναι αδιάφορο. Με ενδιαφέρει τι λέγεται όταν κάθονται στο τραπέζι και οι τρεις (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ)».

Πρόσθεσε ότι είτε υπάρχει κούρεμα είτε όχι, θα υπάρξει επιμήκυνση και κούρεμα επιτοκίων σε βάθος χρόνου. Τόνισε πάντως, ότι πρέπει να απεμπλακούμε από την τριμερή.
Ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν τα πρώτα αχνά δείγματα βελτίωσης στα δημοσιονομικά μόνο για το 2013, ενώ στο ύψος του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος δεν υπολογίζεται η επιστροφή κερδών από τα κέρδη που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται. Υπάρχουν διαρροές που είχαν βάση, και κάποιες που δεν είχαν καμία βάση. Όσο οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη θα τις αφήσουμε να ολοκληρωθούν και τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Οικονομικών» σημείωσε.

e-go.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *