Τελευταία Νέα

Πρωταγωνίστρια η ναυτιλία στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Στο πλευρό των ελλήνων εφοπλιστών ο Αντώνης Σαμαράς

Τη δέσμευση ότι θα αναβαθμίσει τη ναυτιλία όταν κερδίσει τις εκλογές ανέλαβε ενώπιον των ελλήνων εφοπλιστών ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς.
Απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της….
Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέφερε ότι «στην κυβέρνηση που θα συγκροτήσουμε, η ναυτιλία θα αναβαθμιστεί, το υπουργείο της θα εξοπλιστεί με αρμοδιότητες και θα βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού».

Απευθυνόμενος στον εφοπλιστικό κόσμο τόνισε ότι «μέσα στο σχέδιό μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και την ανόρθωση της χώρας, η ναυτιλία θα έχει θέση πρωταγωνιστή».

Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι «σε τέτοιες στιγμές, πιστέψτε με, σε συνθήκες όπου οι Έλληνες άκουσαν διάφορα προσβλητικά λόγια από διάφορες κατευθύνσεις τον τελευταίο καιρό, η αίσθηση ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν, δικαίως, κερδίσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τα επιτεύγματά τους, δίνει υπερηφάνεια στην κοινωνία και στο λαό μας».

Είπε τέλος ότι η Ελλάδα που προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική μπορεί και έχει να μάθει πολλά από τους ανθρώπους της ναυτιλίας που είναι νικητές στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. «Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα προνομιακό κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων. Και να δώσουμε κίνητρα για να επιστρέψει ξανά η επιχειρηματικότητα, οι παραγωγικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας» είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και κατέληξε: «Η Ελλάδα που θα οικοδομήσουμε χρειάζεται το νεύρο σας, την επιχειρηματικότητά σας. Χρειάζεται τις διεθνείς γνωριμίες σας ακόμα. Χρειάζεται την ανταγωνιστικότητά σας».

http://www.newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *