Όχι σε διάσκεψη για το ευρωπαϊκό χρέος από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό (και εμείς περιμένουμε στήριξη απο δαύτους)

Με την αιτιολογία πως η θέση της Ιρλανδίας είναι πολύ διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας ο πρωθυπουργός της Έντα Κένι απέκλεισε το ενδεχόμενο σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης για το ευρωπαϊκό χρέος, μία εβδομάδα μετά το όχι
του Φινλανδού πρωθυπουργού στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση Τσίπρα για διάσκεψη για το ευρωπαϊκό χρέος, επτά μόλις ημέρες μετά το βροντερό όχι από τον Φινλανδό πρωθυπουργό, Αλεξ Στουμπ, στο κούρεμα του χρέους.

είναι απόφασή τους το ποιον θα εκλέξουν στις επικείμενες εκλογές
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν είναι θέμα της Ιρλανδίας να παρεμβαίνει στα ζητήματα που εγείρονται στο πλαίσιο των εθνικών εκλογών μιας άλλης χώρα. Παρά το γεγονός ότι σεβόμαστε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός για την ώρα, με 25% ανεργία, είναι απόφασή τους το ποιον θα εκλέξουν στις επικείμενες εκλογές».

Οι δηλώσεις αυτές του Ιρλανδού πρωθυπουργού έγιναν στο Κοινοβούλιο, σε απάντηση του αρχηγού του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, που ανέφερε πως η Ιρλανδία δεν πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνει κάτι προς το συμφέρον του ιρλανδικού λαού.

Πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Άνταμς πως «ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, πρέπει να τεθεί μια διάσκεψη για το χρέος στην ατζέντα της ΕΕ».
Ο ίδιος τόνισε πως μια διάσκεψη χρέους θα μπορούσε να δώσει μια πραγματική προοπτική για τη σημαντική μείωση του κρατικού χρέους, απελευθερώνοντας κεφάλαια για την υγεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *