«Εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις»

Γράφει η Φωτεινή Αρκαδίου

Η λαϊκή ρήση «εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις», αποδεικνύεται χρυσός κανόνας που συνεχώς παραβιάζεται, για αυτή την κυβέρνηση, αφού κάθε μέρα που περνά, διαρκώς κάτι χάνει. Και μαζί φυσικά και ο Ελληνικός λαός…

Το φιάσκο με τον Ξηρό, υπογραμμίζει την αδυναμία του διδύμου Σαμαρά – Βενιζέλου να βάλουν προτεραιότητες τόσο σε θέματα κοινωνικής προστασίας, όσο και εθνικής ασφάλειας.

Από τη στιγμή που πολιτικά κανείς δεν κεφαλαιοποιεί την κρίση (τουλάχιστον όσο θα ήταν αναμενόμενο), όλοι οι αναλυτές εκτιμούν πως η δικομματική κυβέρνηση, θα πέσει από τα δικά της λάθη.

Η ανικανότητα, για απελευθέρωση της οικονομίας από δυσβάσταχτους φόρους αποδεικνύουν πως χάθηκε το στοίχημα με τα ισοδύναμα μέτρα – ίσως να μην υπήρξε και ποτέ.

Χάθηκε η εμπιστοσύνη των λειτουργών της Υγείας και της Παιδείας με αποτέλεσμα την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Χάθηκε η κοινή λογική -για μία ακόμη φορά- όταν το φαινόμενο της καρκινογόνου αιθαλομίχλης, δεν ήταν ικανό να λυγίσει ανάλγητες ανθρωποκτόνες αποφάσεις και να δώσει φτηνό πετρέλαιο.

Σήμερα «χάνεται» ένας εγκληματίας αρχιτρομοκράτης μέσα από τα χέρια του κράτους και κανείς δεν παραιτείται. Χάνεται και πλήττεται (πάλι) η εμπιστοσύνη του κόσμου για το πολιτικό σύστημα και επιπλέον χάνονται και προσωπικές ελευθερίες, όταν η τρομο-λαγνεία ξαναβγαίνει στο προσκήνιο. Πλήττεται το διεθνές προφίλ και απειλείται η μοναδική πηγή πλούτου, ο τουρισμός.

«Εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις», και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δυστυχώς για τη χώρα, ίσως αντιληφθεί τη βαρύτητα της ρήσης, μόνο όταν χάσει την εξουσία. Αλλά τότε η Ελλάδα θα είναι ακόμη περισσότερο εγκλωβισμένη στην ύφεση και την οικονομική δυσπραγία.

Γράφει η Φωτεινή Αρκαδίου
www.news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *