“Ναυτικός αποκλεισμός” της Ύδρας

Αποκλεισμένη από την Πελοπόννησο απειλείται να μείνει η Ύδρα, μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής να διακόψει την επικοινωνία της Ύδρας από το Μετόχι.
Ο μόλος στο Μετόχι είναι το σημείο της Πελοποννήσου, που προσεγγίζουν τα θαλάσσια ΤΑΞΙ της Ύδρας για να επιβιβάσουν ή να αποβιβάσουν επιβάτες.
Μετά μάλιστα και την αποδρομολόγηση του…
Flying Cat 2, επέρχεται ισχυρό πλήγμα στην τουριστική κίνηση και την οικονομία του νησιού, το οποίο πλέον βρίσκεται υπό ναυτικό αποκλεισμό.
Στο νησί του Αργοσαρωνικού έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο απειλεί με παραίτηση.
Στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τονίζονται τα παρακάτω:
1. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη σαφή αντίθεσή του στη διακοπή της θαλάσσιας επικοινωνίας της Ύδρας από και προς την περιοχή του Μετοχίου στην Πελοπόννησο.
2. Αποφασίζει να παραστεί την 24η Οκτωβρίου 2012 αντιπροσωπία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αποτελούμενη απότους κ. Δήμαρχο Ύδρας, τον Αντιδήμαρχο κ. Παστό, τον Προέδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μερτζάνη, τον π.Ακινδύνο Δαρδανό ως εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ύδρας και όποιων άλλων ΔημοτικώνΣυμβούλων δύνανται να μεταβούν στον Πειραιά, η οποία θα κάνει επαφές για την ανάκληση της εν λόγωαπόφασης.
3. Αποφασίζει να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα συνεδριάσει την 25η Οκτωβρίου 2012 και την ίδια ώρα να κλείσει το Δημαρχείο και όλες οι υπηρεσίες του εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ύδρας μεταξύ άλλων σημείωσε: «…Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μια ολοκληρωτική υποβάθμιση της Ύδρας σε όλα τα επίπεδα. Από την μία με την προσπάθεια ανακήρυξης όλου του νησιού σε αδόμητη ζώνη, με την κατάργηση και απομάκρυνση από το νησί πολλών υπηρεσιών και προσφάτως πιθανόν και της Δ.Ο.Υ, με την τεράστια δυσφήμιση από τα γεγονότα του καλοκαιριού με τα ΜΑΤ και από την άλλη με την επικείμενη κατάργηση του μόλου στο Μετόχι, η πολιτεία αντί να ενσκήψει με κατανόηση στα προβλήματά μας, ειδικότερα τώρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, επιχειρεί να μας βουλιάξει ολοκληρωτικά στο τέλμα. Κάπου όμως πρέπει να μπει ένα τέλος. Εμείς όλοι πρέπει να το βάλουμε. Όλοι μαζί, Δήμος και δημότες. Τώρα είναι που πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, για το καλό αυτού εδώ του τόπου.
Εγώ προσωπικά και πιστεύω και όλοι οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προτιθέμεθα να θέσουμε στην διάθεση του Υπουργού ακόμα και τις παραιτήσεις μας αν δεν εισακουστούν τα όσα δίκαια αιτήματά μας…..»

Επίσης με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη να πάρει πίσω την άδικη αυτή απόφαση η οποία εκθέτει τους εμπνευστές της και αφανίζει ένα ιστορικό νησί, όπως τονίζει. Επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή, ανάλγητη και εχθρική πράξη που οδηγεί την Ύδρα σε απομόνωση και «περνάει τη θηλιά» σε ένα στολίδι του Σαρωνικού, στερώντας του τη δυνατότητα της ανάπτυξης και της δημιουργίας σε μια εποχή που θα έπρεπε το κράτος να φροντίζει και να βοηθάει τα νησιά μας και όχι να τα αφανίζει με τις αποφάσεις και την αγκυλώσεις του».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *