Ήπιαν μαζί έναν τελευταίο καφέ και είπαν αντίο για πάντα…

Μια ιστορία που αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα είδε το φως της δημοσιότητας.

 Πρόκειται για δύο δίδυμα αδέλφια στο Βέλγιο, τα οποία…

ζήτησαν να τους γίνει ευθανασία, καθώς “δεν μπορούσαν πια να αντέξουν το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση να δουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλο”.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας, 45 ετών, γεννήθηκαν κωφοί και στη συνέχεια έχασαν σταδιακά την όρασή τους. Αποφάσισαν, λοιπόν, να πεθάνουν μαζί, κάτι που στήριξε η οικογένειά τους.

Στις 14 Δεκεμβρίου, οι γιατροί του νοσοκομείου UZ των Βρυξελλών χορήγησαν ένα ενέσιμο θανατηφόρο διάλυμα στους 45άχρονους αδελφούς, οι οποίοι προηγουμένως ήπιαν μαζί ένα φλιτζάνι καφέ και αποχαιρέτισαν ο ένας τον άλλο.

“Δεν κέρδισαν το δικαίωμα στην ευθανασία απλώς επειδή ήταν κωφοί και τυφλοί, αλλά επειδή δεν μπορούσαν πια να αντέξουν ότι δεν ήταν σε θέση να δουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλο”, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Και πρόσθεσε: “Το αφόρητο άλγος μπορεί να είναι και ψυχικό εκτός από σωματικό. Οι δύο αδελφοί ήταν αχώριστοι. Ζούσαν μαζί και έκαναν την ίδια δουλειά”.

Το Βέλγιο είναι μια από τις λίγες χώρες όπου η ευθανασία είναι νόμιμη (σ.σ.: νομιμοποιήθηκε το 2002) και κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που καταφεύγουν σε αυτήν.

Το 2011 δόθηκε έγκριση για ευθανασία σε 1.133 ανθρώπους. Από αυτούς, το 86% ήταν άνω των 60 ετών και σχεδόν επτά στους δέκα (72%) έπασχαν από καρκίνο.

Προκειμένου να γίνει ευθανασία, ο ασθενής πρέπει να είναι ενήλικος, ικανός να λαμβάνει αποφάσεις και να εκφράσει κατ’ επανάληψη την επιθυμία του να πεθάνει.

Θα πρέπει επίσης να υποφέρει από συνεχή και αβάσταχτο σωματικό ή ψυχικό πόνο που να μην επιδέχεται ιατρική βοήθεια.

Η κατάστασή του θα πρέπει να είναι σοβαρή και ανίατη και να οφείλεται σε ασθένεια ή τραυματισμό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *