Τουριστικά και…ελληνικά

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΦΕΡΑΜΕ τους ξένους «εισβολείς», μας έρχονται κι απ’ έξω εργάτες. Μας «κυβερνούν» Γερμανοί όπως «τότε» οι Άγγλοι, εργάζονται στα χωράφια μας αλλοδαποί. Και καμώνεται το αφεντικό πως «δεν γουστάρει» ξένους. Και τεμπελιάζουμε οι έλληνες του φραπέ, τους μιμούνται και οι αλλοδαποί (τηρουμένων των αναλογιών). Μαντράχαλοι να σου πουλάνε, στα φανάρια χαρτομάντιλα πάει πολύ, και τα χωράφια (τούς) περιμένουν…
ΔΕΝ νιώθεις άσχημα στην Ελλάδα, δεν πλήττεις, δεν πεινάς. Τα’ χει φροντίσει ο Ήλιος και η θάλασσα και «το’ να χέρι στο μπεγλέρι, στ’ άλλο χέρι μια ντομάτα». Από ‘κει και πέρα, έχεις να κάνεις με ένα παραλυμένο Κράτος που σου χαμογελάει χαζά και του ανταποδίδεις το «ηλίθιο» χαμόγελο. «Ρίξε το σκουπίδι καταγής – κάποιος θα το μαζέψει. Ρίξε και μερικούς αλλοδαπούς στη δουλειά. Ως που να’ ρθουν οι…υγειονομικοί και το ΣΔΟΕ, θα τους έχεις απολύσει».

ΕΤΣΙ και χειρότερα πορευτήκαμε στις δεκαετίες της «δημοκρατίας», μέχρι που η διαφθορά μας έφραξε τα ρουθούνια. Με τα «φασολάκια ΞΟΥ» για τον ξένο και την νοικιασμένη σοφίτα. Με τον τουρίστα να…αμφισβητεί την καπατσοσύνη του πολυμήχανου (νεο)έλληνα, μέχρι να καταλάβει πως πρέπει να αντιδράσει στη χώρα του «Ξένιου Δία». 

Γι αυτό και ήρθαν τα «πακέτα» να κόψουν τα χέρια της ντόπιας αισχροκέρδειας. Συμμάζεψαν τον φιλελληνισμό τους οι «κουτόφραγκοι», χούφτωσαν το πορτοφόλι για τους πορτοφολάδες και επιμένουν. Στην Ελλάδα της Ιστορίας, αλλά και της σύγχρονης…κλεψιάς. Με το απωθητικό 23% και τις ελκυστικές αρχαιότητες που όμως δεν μας σώζουν, τουριστικά.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ κι εμείς στα τριτοκοσμικά και εξόχως ελληνικά. Δεν πάμε στα χωράφια «βαρύ γαρ το σκαφείον» και κάποιοι ψαρεύουν σε θολά νερά. Στη βαβούρα της μεγαλούπολης ο ταξιτζής με το «πειραγμένο» ταξίμετρο και τη «χαλασμένη» μηχανή για αποδείξεις. Με τους τσιλιαδόρους του ο «επαγγελματίας» της εστίασης και την «απελευθέρωση» μόλις το ΣΔΟΕ φύγει. 

Με τη μαγκιά να ξεχειλίζει στις παραλίες της ανεμελιάς και στη βαβούρα των γλεντζέδων της φοροδιαφυγής. Και οι χωροφύλακες; Δεν επαρκούν, μιας και φυλάνε επώνυμους, πολιτικού και…βασιλιάδες.

ΕΛΛΑΔΑ αθάνατη και δεν κατάλαβες πως διαχειρίζονται την αδικία κάτω απ’ τη μύτη σου(!). Γιατί, ό,τι δεν πληρώνει ο…μάγκας και αριστοτέχνης της κλεψιάς, το πληρώνουμε οι άλλοι. Ό,τι γλυτώνει ο επιτήδειος το φορτώνεται ο νόμιμος και συνεπής (διάβαζε αφελής) που πίστεψε πως αύριο γινόμαστε ευρωπαίοι και η Ελλάδα Ευρώπη.

Υ.Γ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Θεσσαλονίκης, θα «κλείσετε» το ΠΑΡΑΝΟΜΟ (παρα)παζάρι της Γρ. Κολωνιάρη;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *