Τελευταία Νέα

Μια Επίσκεψη με Ιδιαίτερη Σημασία

Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και τον παλαιό του γνώριμο, φίλο του δικηγόρο και Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Αυγουλά επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρ.βουλευτής και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Η επίσκεψη είχε πολλαπλό χαρακτήρα αφού ο Βαγγέλης Αυγουλάς, μόλις 23 ετών, αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, είναι εκ γενετής τυφλός, ο μοναδικός αντιδήμαρχος με ολική αναπηρία στην Ελλάδα και….
ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στην ενασχόλησή του με τα Κοινά, θερμός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των αναπήρων κατά την 4ετή θητεία του στη Βουλή και «οδηγός» του αντιδημάρχου στον περυσινό «Γύρο της Αθήνας».

Ο Δ. Κωνσταντάρας είχε την ευκαιρία να συγχαρεί «από καρδιάς» το Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο για την πρωτοπόρα πανελλαδικά απόφαση του να αξιοποιήσει έναν νέο άνθρωπο προερχόμενο από το αναπηρικό κίνημα σε μια τόσο νευραλγική θέση και μάλιστα στη σημερινή δύσκολη εποχή , αναγνωρίζοντας ότι το κλειδί για μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική στο Δήμο Ιλίου είναι το οικονομικό του αποθεματικό που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο φίλοι – που τούς χωρίζουν κοντά 40 χρόνια αλλά δεν υπήρξαν ποτέ εμπόδιο στις σχέσεις τους ! – περπάτησαν στους δρόμους του Ιλίου και συζήτησαν για τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα και το ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα δίπλα στον πολίτη, ενώ μοιράστηκαν και τους προβληματισμούς τους για το καθημερινό πλήγμα που δέχονται πλέον τα κεκτημένα δικαιώματα όλων των κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των ευπαθών.

Ο κ. Κωνσταντάρας τιμήθηκε με αναμνηστικό μετάλλιο από το Δήμο Ιλίου για την πολυετή προσφορά του στην αυτοδιοίκηση, το Αναπηρικό Κίνημα, τον αθλητισμό και τη δημοσιογραφία και ευχήθηκε στον κ. Αυγουλά πολλές νέες διακρίσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *