Αλέκος Παπαδόπουλος: Να πάψουμε να είμαστε το ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης…

Μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτων του φημισμένου βρετανικού πανεπιστημίου Imperial, ο Αλέκος Παπαδόπουλος διατύπωσε ξανά μερικές πικρές αλήθειες για την ελληνική οικονομία. Κατακεραύνωσε ως πλαστή την ανάπτυξη του πρόσφατου παρελθόντος, χαρακτήρισε «διαδηλωτές ακινησίας» τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και προειδοποίησε δηκτικά ότι η Ελλάδα θα αργήσει να…..
επιστρέψει «στις παλιές ένδοξες ημέρες»….

Η ομιλία του προκάλεσε αίσθηση στην κλειστή εκδήλωση των Ελλήνων αποφοίτων του Imperial College,
Πέμπτη βράδυ, 14-4-2011 στην Αθήνα.
Ο πρώην υπουργός οικονομικών παραδέχθηκε ότι ακόμα και επί…
πρωθυπουργίας Σημίτη η χώρα δεν διήνυε τροχιά ανάπτυξης, αλλά, απλώς, μεγέθυνσης. Και υποστήριξε ότι η κρίση στη χώρα μας δεν συνδέεεται με τη διεθνή οικονομική του 2008, αφού «το δικό μας πρόβλημα είναι ξεχωριστό», όπως είπε: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αν ανήκουμε στην Ανατολή ή στη Δύση. Πρέπει όμως να αποφασίσουμε αν θα γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος ή αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα ανάπηρο καθυστέρημα της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση να κατανοήσουν όλοι το πρόβλημα της χώρας και να μην τρέφουν αυταπάτες ότι αυτή θα επιστρέψει σύντομα «στις παλιές ένδοξες ημέρες».

Τελούμε υπό διεθνή εποπτεία – Η τρόικα αποφασίζει
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι «από πέρυσι τον Μάιο η Ελλάδα τελεί υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο», την οποία συμπλήρωσε λέγοντας ότι «το δικαίωμα λήψης αποφάσεων ανήκει στην τρόικα». Ο Ηπειρώτης πολιτικός επανέλαβε την προσφάτως εκπεφρασθείσα άποψή του ότι η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει και ότι το μόνο ερώτημα πλέον είναι αν θα καταρρεύσει ή όχι. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη για ένα νέο εθνικό σχέδιο, μια μακρόπνοη ατζέντα που θα επανακαθορίσει στόχους και λειτουργίες του κράτους.

Ερωτηθείς για τα σενάρια αναδιάρθρωσης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε «αφελείς» όσους πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα έδινε λύση στην κρίση, αφού, όπως είπε, χωρίς αλλαγές και μεταρρυθμίσεις το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί και πάλι. «Οι κυρίαρχες δυνάμεις του τόπου σήμερα», κατέληξε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός οικονομικών και υγείας, «είναι οι διαδηλωτές της ακινησίας».

Οι ευθύνες της Γερμανίας
Εναν ιδιαίτερης σημασίας ισχυρισμό έκανε μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο καθηγητής του Cambridge, Ηλίας Καρακίτσος. Το 2003, ο τότε σύμβουλος και μετέπειτα πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Άξελ Βέμπερ, είχε συμμετάσχει σε ιδιωτικό δείπνο στο Cambridge. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας είχε πει τότε στους συνδαιτημόνες του ότι όλα τα πλεονάσματα που δημιουργεί η Γερμανία είναι συνδεδεμένα με τα ελλείμματα άλλων χωρών, δείχνοντας έτσι την ανοχή που επεδείκνυε από τότε η Bundesbank στα ελλείμματα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Ο Καρακίτσος εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, ενδεχόμενο που θα συσσώρευε νέες απειλές για την νομισματική ένωση, όπως υποστήριξε. Εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα έχει οπισθοχωρήσει κατά έξι χρόνια και επεσήμανε ότι όλες οι προβλέψεις της κυβέρνησης έχουν πέσει έξω. Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι το 2012 οι συνολικές δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα είναι 66 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 θα πρέπει να βρεθούν είτε από τις αγορές είτε από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε.

«Βλακώδης η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης»
Τέταρτος ομιλητής της εκδήλωσης, ο Λεωνίδας Θεόκλητος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Και υποστήριξε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι θύματα της δημοσιονομικής κρίσης αποκαλύπτοντας ότι το 2009 έκαναν φτερά καταθέσεις ύψους 15 δισ. ευρώ ενώ το 2010 άλλα 40 δισ. καταθέσεων εγκατέλειψαν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα το 2010, είτε προς τράπεζες του εξωτερικού είτε για να καλύψουν οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις τις άμεσες ανάγκες τους.

To mail της χρεοκοπίας στοίχισε 2 δισεκατομμύρια…
Ο κ. Θεόκλητος χαρακτήρισε «βλακώδη» τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης, αφού θα ισοδυναμεί με παραδοχή πτώχευσης και θα επιφέρει μεγάλες ζημίες στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία. Αποκάλυψε, τέλος, ότι το λεγόμενο «email της χρεοκοπίας» από τον τορναδόρο στην Κρήτη «κόστισε» στις ελληνικές τράπεζες περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ εκροών από τις τράπεζες…

΄΄Αγνωστης πηγής
Αναρτήθηκε από τον Δημήτη

http://epirus-ellas.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΜΟΓΙΩΝ ΑΛΕΚΟ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ??????? ΘΥΜΗΣΕ ΜΑΣ ΑΛΕΚΟ……

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Ναι σσωστα 3¨31! Γελοιε κουραδοέλληνα. Ο Παπαδοπουλος είναι νεοταξίτης και μονεταριστής ΔΕΝ ντρέπεται, όπως η Γερμανία, η Δανία, Η ολλάνδία και όλες οι αναπτυγμένες χώρες, καπιταλιστικά γουρούνια που έχουν όλοι χώρες φτιαγμένες στην εντέλεια και απολαμβάνουν ένα σωρό καλά…. Εμείς οι Ελληνες οι κουραδόσοφοι και πολύξεροι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και ξέρουμε καλύτερα και δεν θα κάνουμε ποτέ τα ίδια λάθη με αυτούς…. Τι να τα κανουμε τα πλούτη με τον καπιταλισμό σας ρε γουρούνια, εμείς θέλουμε να μοιάσουμε στο Ιρακ, τη Ρωσία και τη Κούβα!Θαυμάστε επίπεδο σκέψης νεοέλληνα….βρώμικη γυφτικη βαλκανική και κουτοπόνηρη φάρα που έχει ξεφτυλίσει τους προγόνους της! Ρεζίλια

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
  ΧΙΤΛΕΡΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ …
  ΑΕΙ ΧΕΣΟΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΗ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Ολοι που σχολιασατε εισαστε τυπικα παραδειγματα καθυστερημενων ελληνων. Με κατι σαν εσας ελληναρες φτάσαμε εδω που φτάσαμε. Αν ένας βγει και σας πει δυο πικρες αληθειες, σαν κουτοπονηροι που είσαστε αρχίζεται το βρισιμο. Πως αλλιως μπορείς να πεις έναν καθυστερημένο ανθρωπο που δεν βλέπει και δεν θέλει να δει κατάματα με καμία κυβερνηση την αναπηρία του ή την παθηση του και να κανει προσπαθεια να τη διορθωσει. Βρωμιάριδες ελληνες που καμια σχέση δεν έχουν με τη λογική και την ψυχραιμία. Γλέντια, μπριζολάκια, τσιπουράκια, ηλιος, γκομενάκια, θάλασσα και αγιος ο θεός…κοιμισμένοι

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Σαν πολιτικοί μπορεί να είστε τα καθυστερημένα της Ευρώπης, οι λαοί όμως δεν πιάνουν μπάζα μπροστά στους Έλληνες! Σωληνωμένους στην εντατική τους έχουν και τα βάζουν μαζί μας γιατί δε μας πιάνει η νάρκωση!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Τώρα μιλάει ο κουράδας;;; Όταν είχε την διαχείρηση τών Κρατικών χρημάτων τι έκανε;;; Σε ποιούς Εργολάβους και άλλους Κρατικοδίαιτους τα μοίρασε;;; Το σημερινό κατάντημα δεν άρχισε χθές!!! Αντε πνίξου και εσύ παλιοραμολιμέντο!!

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Ετσι !
  Αυτό που Έγραψε ο 8:43. Στέρησε τα L7 του Ελληνικού λαού από τον Παναγιώτη.
  θΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ.
  Δεν δικαιούται να μιλάει ο εν λόγω "κύριος"

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΛΕΚΟ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ.

  Reply
 9. Ανώνυμος

  ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΤΣΑΡΕ- ΠΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟΣ–ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1989 ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ–ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΣΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ κλπ κλπ κλπ– Ο ΛΑΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ–ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ–ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ–ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕ –ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ–ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ–ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ–ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ………ΦΤΑΝΕΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..

  Reply
 10. Ανώνυμος

  Αυτός δεν ήταν στις μεγάλες δόξες του μεγάλου πλιάτσικου?Τι έκανε τότε,κάπνιζε τη πίπα της ειρήνης?

  Reply
 11. Ανώνυμος

  "Άλλη ερώτηση", Παπαδόπουλε.
  Το φάντασμα το μικρού Παναγιώτη, να σε κυνηγάει σε όλη σου τη ζωή, σιχαμένε.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *