Επιμένουν να παριστάνουν τα λιοντάρια στον… καθρέφτη τους!…

Γράφει ο Μαγια

Η κυβέρνηση της «νέας συμφοράς» έχει στήσει και πάλι σκηνικό …«πολιτικής διαπραγμάτευσης», συνεπικουρούμενη από το χρεωκοπημένο, αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής, τους μεγαλοεκδότες, τους τραπεζίτες και τους…..
μεγαλοεργολάβους.

Στο ίδιο έργο θεατές. Ξανάρχισαν οι θεατρινισμοί των «σκληρών διαπραγματευτών», αλλά τελικώς, ώ του θαύματος, η κατάληξη για ακόμη μια, πολλοστή, φορά είναι αναμενόμενη. Γίνεται, όπως πάντα, αυτό που θέλουν οι τροικανοί.

Και η νέα «Σαμαριάδα» θυμίζει σαπουνόπερα, όπου οι ηθοποιοί γερνάνε στον ίδιο ρόλο και το σενάριο ανακυκλώνεται σε δυο και τρεις γενιές!…
«Πόλεμος Αθήνας-τρόικας», «εκβιάζει η τρόικα για νέο σκληρό Μνημόνιο», «ο Σαμαράς πήρε το θέμα – της αντίστασης στην τρόικα- προσωπικά πάνω του», διαλαλούν οι σφογγοκολάριοι του Μαξίμου, για να πλέξουν το εγκώμιο του Σαμαρά, ο οποίος, δεν διστάζει να τα …βάζει με τους τροικανούς και να τους στέλνει το μήνυμα, πως «δεν εκβιάζουμε, αλλά ούτε και εκβιαζόμαστε», για όσους, φυσικά, δεν είχαν καταλάβει τι ήρωα πρωθυπουργό διαθέτει αυτή η χώρα…

Παρότι οι λεονταρισμοί περισσεύουν, οι προσεκτικοί παρατηρητές θα εντοπίσουν μια μεταστροφή στην κυβερνητική γραμμή. Από το σαφές «όχι στα νέα μέτρα», πήγαμε στο «όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα» και από εκεί στο «όχι νέα οριζόντια μέτρα», για να καταλήξουμε τελικά σε «στοχευμένες περικοπές».

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ, μα πολύ αφελής ώστε να μην αντιλαμβάνεται πως σκοπός της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι να βαφτίσει το κρέας των οριζόντιων περικοπών σε ψάρι των «στοχευμένων παρεμβάσεων».

Διαμήνυε ο πρωθυπουργός, πρίν από μήνες, πως «αν καβατζάρουμε τον Ιούνιο όλα θα πάνε καλά για τη χώρα». Μας προειδοποιεί σήμερα ο Γ. Στουρνάρας, ότι, «μέχρι τον επόμενο Ιούνιο θα είναι μια κόλαση». Μας έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις Γερμανικές εκλογές. Τώρα, μας λένε να περιμένουμε λύση μετά τις ευρωεκλογές. Συνεπώς όλο και κάτι μας λένε μέχρι να εξαντληθούν απολύτως τα πολιτικά καύσιμα που έχουν στη διάθεσή τους οι σημερινοί (συν)εταίροι στην εξουσία και -πάνω απ όλα- μέχρι να να ολοκληρωθεί το project της καταστροφής.

Ποιές διαπραγματεύσεις και …(γαλαζο)πράσινα άλογα; Παραλήπτες και διεκπεραιωτές εντολών είναι οι μνημονιακοί ταλιμπάν!

Και εμείς, «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα»!

Νισάφι, πιά!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *