Πρωτιά για την Ελλάδα στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής!

Να και μια θετική πρωτιά για τη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα φέρεται να είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής, αφού πριν από δύο μήνες, εφαρμόστηκε η Ρομποτική Χειρουργική Μιας Τομής (Single Site Robotic Surgery), η οποία πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας στον…..
τομέα αυτόν…

Η συγκεκριμένη επέμβαση, χάρη στην οποία οι επεμβάσεις χολοκυστεκτομής πραγματοποιούνται εξ’ ολοκλήρου δια μιας μικροτομής, εφαρμόζεται σήμερα μόνο από τρεις χειρουργικές ομάδες διεθνώς.

Η μία από αυτές είναι στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες δύο στην Ιταλία και την Ελβετία.

Επιπλέον, η επέμβαση θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης του 6ο Παγκοσμίου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 11 έως 13Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής και Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τόνισε τα εξής:

“Η ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μιας μικροτομής (1,5cm) είναι η τελευταία εξέλιξη της ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα da Vinci SI HD , ασφαλής, αναίμακτη και σχεδόν ανώδυνη. Η ελαχιστοποίηση του τραύματος προλαμβάνει τις μετεγχειρητικές επιπλοκές για τον ασθενή, συντομεύει την ανάρρωση προσφέροντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρομποτική Χειρουργική φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι της λαπαροσκοπικής και κλασικής χειρουργικής.

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί γύρω στις 2.500 επεμβάσεις διαφόρων κατηγοριών.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής MIRA, πραγματοποιείται εναλλάξ σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ η Αθήνα αποτελεί φέτος τον 3ο ευρωπαϊκό σταθμό του μετά από το Innsbruck και τη Ρώμη.

http://www.roufianos.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *