Μάθετε να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος σαν ειδικός

Τι μπορείτε να κάνετε λάθος; Σε ποια σημεία πρέπει να επικεντρωθείτε; Ποια σημάδια πρέπει να αναζητάτε;…
Το ξέρατε ότι το 55% αυτών που λέτε όταν μιλάτε στην πραγματικότητα το λέει το σώμα και όχι τα λόγια σας; 

Όταν δε αναφέρεστε σε συναισθήματα ή μια συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση, μόλις το 7% από αυτά που ακούει ο άλλος σχετίζεται με τις λέξεις σας!

Τη γλώσσα του σώματος χρησιμοποιούν οι πολιτικοί αλλά και οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι για να διαλέξουν τα θύματα τους. Οι ψυχολόγοι λένε ότι μπορούμε να εκτιμήσουμε το τι είναι ο άλλος με ακρίβεια 70% μέσα σε 5 λεπτά αξιοποιώντας τη γλώσσα του σώματος. Το υπόλοιπο 30% όμως μπορεί να είναι πολύ σημαντικό και να μας κοστίσει. Γι” αυτό, διαβάστε τα παρακάτω και μάθετε να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος σαν ειδικός.

Τι μπορείτε να κάνετε λάθος

– Μην αγνοείτε το πλαίσιο: Σταυρωμένα χέρια σε ένα κρύο δωμάτιο, δεν σημαίνουν τίποτα ίσως πέραν του ότι ο άλλος κρυώνει.

– Μην περιμένετε ένα και μόνο σημάδι: Είναι λάθος να βγάζουμε συμπεράσματα από ένα και μόνο σημείο. Μια σειρά από εκούσιες ή ακούσιες ενέργειες (ιδρώτας, νευρικές κινήσεις, συχνό άγγιγμα του προσώπου) μπορούν πραγματικά να σας πουν κάτι.

– Προσμετρήστε το «συνηθισμένο»: Αν κάποιος είναι μονίμως σε κίνηση δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα. Αν όμως αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή σταματήσει να «χοροπηδά», SOS, κάτι συμβαίνει!

– Μην είστε προκατειλημμένος: Το αν συμπαθείτε ή αντιπαθείτε τον άλλο επηρεάζει την κρίση σας. Και να έχετε υπόψιν ότι η μεγαλύτερη προκατάληψη είναι να νομίζουμε ότι δεν είμαστε προκατειλημμένοι. Το θέμα είναι να το γνωρίζουμε και να προσπαθούμε να το ελέγξουμε.

Πού να επικεντρωθείτε:

– Μίμηση: Χρησιμοποιεί τις λέξεις που χρησιμοποιείτε; Έχει τον ίδιο τόνο φωνής; Κάθεται όπως κάθεστε; Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος είναι συναισθηματικά «συγχρονισμένος» μαζί σας. Κανείς δεν μπορεί να μιμηθεί για πολλή ώρα.

– Ενεργητικότητα: Το πόσο ενεργητικός είναι ο άλλος δείχνει το ενδιαφέρον του για το άτομο με το οποίο είναι μαζί εκείνη τη στιγμή.

– Συνέπεια έμφασης και timing: Είναι σημάδι συγκέντρωσης και αυτοελέγχου. Κάποιος που δεν είναι συνεπής σημαίνει ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση και είναι επιρρεπής στον επηρεασμό.

Τι πρέπει να αναζητάτε;

Πάντα έχοντας κατά νου τους παραπάνω παράγοντες αναζητήστε ενδείξεις όπως:

– Σταυρωμένα πόδια: κακό σημάδι, ο άλλος είναι σε άμυνα.

– Αν αγγίζει τα χέρια του, το πρόσωπό του, σταυρώνει τα χέρια, γέρνει προς τα πίσω: είναι σημάδια (συνδυασμένα συνήθως) ότι προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

– Εκφραστικότητα: εμπιστευτείτε τους ανθρώπους που είναι εκφραστικοί. Με αυτό ορίζονται οι άνθρωποι που εκφράζουν τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά τους συναισθήματα. Η έκφραση μόνο ενός θετικού συναισθήματος μπορεί να μην είναι αληθινή.

– Παλάμες: όταν κοιτούν κάτω δείχνουν δύναμη και επιρροή, όταν κοιτούν πάνω υποτακτικότητα.

– Φύλο: οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές γλώσσες σώματος.

Και μερικές χρήσιμες συμβουλές

– Δώστε προσοχή. Ακούγεται αυτονόητο αλλά συχνά μας παρασέρνει η συζήτηση και η προσοχή μας μειώνεται.

– Αντιφάσεις. Κανείς, ακόμη και κάποιος που θέλει να σας εξαπατήσει, δεν μπορεί να έχει μια συνεχή επιτηδευμένη συμπεριφορά. Έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοικτά για να βρείτε αντιφάσεις.

via

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *