Τελευταία Νέα

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν… εξαιρούν την ΕΥΠ

Πολύς λόγος γίνεται από το πρωί στα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ για την επαναφορά της πρόβλεψης του ελληνικού «γένους» και της «ιθαγένειας» ως προϋπόθεση εισόδου σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, σύμφωνα με την…..
τροπολογία που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Αθανάσιο Μπούρα.

Η σχετική συνοδευτική έκθεση που αιτιολογεί την πρόταση, αναφέρει ότι «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».

Το περίεργο είναι ότι με τη συμπεριφορά τους οι βουλευτές δείχνουν ότι αδίκως κατηγορούσαμε τον Κώστα Σημίτη για την περιφρόνηση που είχε δείξει – λόγω στερεοτυπικών πεποιθήσεων – στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), αφού εδώ εμφανίζονται να μην περνάει καν από το μυαλό τους ότι από αυτή τη ρύθμιση δεν μπορεί να απουσιάζει η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών!

Δηλώνουμε… ενεοί με αυτή την εξέλιξη, αφού ούτε εμείς διανοηθήκαμε ποτέ ότι η ασχετοσύνη για τον ρόλο και την κρισιμότητα τέτοιων υπηρεσιών στα σύγχρονα κράτη που παρατηρείται στην Ελλάδα, είναι τόσο εκτεταμένη, που τείνει να λάβει… θεσμικά χαρακτηριστικά! Ελπίζουμε να επανέλθουν ταχέως και να συμπεριλάβουν στην προτεινόμενη ρύθμιση και την ΕΥΠ. Για να μην τρελαθούμε δηλαδή εντελώς…

http://www.defence-point.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *