Μεγάλη απάτη με πλαστές άδειες οδήγησης

53 εμπλεκόμενοι σε υπόθεση πλαστογραφίας και κατάθεσης ψευδών πιστοποιητικών οδηγούνται στη Δικαιοσύνη

Οκτώ υπάλληλοι του Τμήματος Αδειών οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αντιπεριφέρειας νότιας Αθήνας, περιλαμβάνονται στην μεγάλη δικογραφία των 53 εμπλεκομενων σε υπόθεση πλαστογραφίας και ….
κατάθεσης ψευδών πιστοποιητικών με σκοπό την ανανέωση αδειών οδήγησης.

Η υποθεση εξιχνιάσθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 53 ατόμων η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα .

Στην υπόθεση εμπλέκονται σαράντα τρεις ιδιώτες, με τα στοιχεία των οποίων εκδόθηκαν πλαστά έγγραφα – δικαιολογητικά, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν για ανανέωση αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών .

Βασικό ρόλο στην λειτουργια του κυκλώματος έπαιζε ένας 67χρονος , ο οποίος διατηρούσε γραφείο «διεκπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων» και αναλάμβανε, έναντι χρηματικής αμοιβής, την ανανέωση αδειών οδήγησης χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά, στα οποία είχαν τεθεί πλαστές σφραγίδες και υπογραφές ιατρών.

Επιπλέον ο 67χρονος είχε χρησιμοποιήσει πλαστά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας οδήγησης και στο όνομα του. Τον ρόλο του μεσάζοντα ειχε αναλάβει ένας 68αχρονος ο οποίος παρέδιδε τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά και κατέθετε τους φακέλους στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και οκτώ υπάλληλοι οι οποίοι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους είχαν την υποχρέωση παραλαβής και ελέγχου των δικαιολογητικών, για την έκδοση – ανανέωση αδειών οδήγησης και ειδικών αδειών ταξί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: tanea.gr, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011
http://www.alfavita.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *