Ήρθε η ώρα της ετυμηγορίας για τον Άκη – Σήμερα το πιο βαρύ του ζεϊμπέκικο

Έπειτα από σχεδόν έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας και περίπου 60 συνεδριάσεις, έφτασε η μεγάλη ώρα της ετυμηγορίας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω ενός δικτύου offshore εταιριών …
Σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου οι εφέτες αναμένεται να εκφράσουν τη θέση τους για την ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού και των 18 συγκατηγορουμένων του και να επιβάλουν ποινή σε αυτούς που θα κηρυχθούν ένοχοι, προσμετρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμπλοκής αλλά και της προσωπικότητάς τους.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998!!!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση κάθονται εκτός από τον κ.Τσοχατζόπουλο, η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, η λογίστρια, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, οι εκπρόσωποι της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis, Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Παντελής Ζαχαριάδης, οι δικηγόροι Σπυρίδων Χατζηνικολάου και Γιώργος Κωνσταντάτος, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και ο πρώην βουλευτής επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών Φώτης Αρβανίτης.

Πάντως, η εισήγηση των εισαγγελέων Γ. Αδειλίνη και Π. Παναγιωτόπουλου είναι να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην των Σπύρου Χατζηνικολάου και Παντελή Ζαχαριάδη, για τους οποίους ζήτησαν απαλλαγή λόγω αμφιβολιών.

star.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *