Ανιψιός του Χριστόδουλου μετέφερε τον δραπέτη στην Αθήνα

Το σχέδιο απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού αποκάλυψε στην κατάθεσή του στις αρχές ο ανιψιός του…
δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, ο οποίος τον μετέφερε οδικώς από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στις 5 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανιψιός του καταζητούμενου είπε ότι μια ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του ο Χριστόδουλος Ξηρός του είχε ζητήσει να τον περιμένει το επόμενο πρωί σε μια ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη, την οποία ο τρομοκράτης επισκεπτόταν συχνά.

«Αυστηρά μου τόνισε να μην πω τίποτα στους υπόλοιπους συγγενείς και για να δικαιολογήσω την απουσία μου, να πω ότι θα πάω σε έναν φίλο σε μία διπλανή πόλη», φέρεται να δήλωσε.

Στη συνέχεια είπε ότι μόλις έφθασαν στα πρώτα διόδια ο Χριστόδουλος έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο και επιχείρησε να κρυφτεί.

«Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου απάντησε ότι ήθελε να μην τον δουν οι κάμερες. Και μάλιστα αμέσως μετά μου είπε να μην ξαναρωτήσω τίποτε άλλο και ότι μόνο αυτός θα μιλάει κατά τη διάρκεια της διαδρομής», κατέθεσε ο ανιψιός.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο θείος του του ζήτησε να κάνει όλη τη διαδρομή προς την Αθήνα αποφεύγοντας την Εθνική οδό, όπου υπάρχει πιο έντονη αστυνομική παρουσία.

Συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να του ζήτησε να ταξιδεύει μέσα από χωριά και να μην αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα για να καθυστερήσουν καθώς ήθελε να φθάσει στην Αθήνα πριν τις 9 το βράδυ.

«Το έκανα χωρίς να πω τίποτα περισσότερο», δήλωσε στην κατάθεσή του ο ανιψιός του Ξηρού.

Ο τρομοκράτης φέρεται επίσης να είχε αποκαλύψει το σχέδιο απόδρασής του και σε άλλον ένα συγγενή του, εκτός από τον ανιψιό του.

«Ήμασταν μαζί με έναν συγγενή μας στην προηγούμενη άδειά του και μας είπε ότι θα φύγει για να συνεχίσει τον αγώνα του. Κι εγώ του απάντησα ότι θα ήταν λάθος, καθώς η Ελλάδα δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο σήμερα», είπε στις αρχές.

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *