Τελευταία Νέα

Η τηλεοπτική κάμερα αποκαλύπτει εν ενεργεία πράκτορες της ΕΥΠ

Στην Ελλάδα των Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και των άλλων πολιτικών, όλα πλέον είναι δυνατά. Το τελευταίο «ρεκόρ» είναι η…..
συγκέντρωση των υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα νέα εις βάρος τους μέτρα!

Απίστευτο και όμως αληθινό επεισόδιο της διαμαρτυρίας υπαλλήλων και πρακτόρων της ΕΥΠ που συνέβη εντός του κτηρίου της Κατεχάκη. Σημειώνουμε πως παρόμοιο περιστατικό είχε να συμβεί από το 1989 (τότε οι υπάλληλοι της ΕΥΠ είχαν κατασκηνώσει με σκηνές στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι στον Τσίμα).

Βέβαια, οι υπάλληλοι της ΕΥΠ διαμαρτυρήθηκαν για το κόψιμο του επιδόματος Αυξημένης Ευθύνης που λαμβάνουν, και που κατά την άποψή μας κακώς τους το κόβουνε. Στο σημείο αυτό περιμένουμε να μάθουμε κι εμείς περισσότερα, αφού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσα χρήματα τους κόβουν από το επίδομα, αν τους το κόβουν ολόκληρο και τι ακριβώς διεκδικούν από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της ΕΥΠ.
Για την ιστορία, το επίδομα αυτό το λαμβάνουν και μάλιστα με μεγάλες κατά καιρούς αυξήσεις από τα τέλη της δεκαετίας το ΄80.

Όμως, μένουμε στο γεγονός της βιντεοκάλυψης της διαμαρτυρίας των διαμαρτυρόμενων υπαλλήλων της ΕΥΠ. Και μένουμε, επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια είναι δυνατόν να εκθέσει πρόσωπα υπαλλήλων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – πρακτόρων, οι οποίοι είναι δυνατόν να καταχωρηθούν οπτικά σε βάσεις δεδομένων ξένων υπηρεσιών και να διακινδυνεύσουν με αποκάλυψη τόσο οι ίδιοι όσο και επιχειρήσεις της ΕΥΠ οι οποίες εξελίσσονται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο μέλλον. Σύμφωνα με το ν. 3649/2008 και τα άρθρα 14 και 17, αλλά και σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και τα άρθρα άρθρα 146 και 148 (περί παραβίασης μυστικών της πολιτείας και κατασκοπεία), η βιντεοκάλυψη της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας τους, γίνεται εμπόδιο και αποτελεί κίνδυνο για διαρροή κρατικών απορρήτων (οι επιχειρήσεις της ΕΥΠ εντάσσονται στα απόρρητα που έχουν άμεση σχέση με τα συμφέροντα της χώρας).

Τι προτίθεται, αλήθεια, να κάνει ο υπεύθυνος της διαμαρτυρίας των Ελλήνων πρακτόρων;
Τι σκοπεύει να κάνει ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δραβίλλας, αφού εκτίθενται τηλεοπτικά και άνευ προηγούμενης αδείας θέλουμε να πιστεύουμε, στελέχη της ΕΥΠ;
Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο γεγονός (το οποίο δημιουργεί οπτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκάλυψη και ακύρωση επιχειρήσεων της ΕΥΠ) ο υπουργός κ. Δένδιας;
Ποιός ευθύνεται για όλα αυτά; Ποιός επέτρεψε ακούσια ή εκούσια την βιντεοσκόπηση των πρακτόρων;

Βέβαια, ίσως κάποιοι ισχυρισθούν πως η αποκάλυψη πρακτόρων μπορεί να γίνει και μέσα από έγγραφα στα οποία υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία εν δυνάμει πρακτόρων της ΕΥΠ. Όμως, το οπτικό υλικό αποτελεί εν δυνάμει άμεσο κίνδυνο για την ματαίωση ή την αποτυχία επιχειρήσεων, αφού δίνεται μέσω της κάμερας οπτικά στοιχεία για την εμφάνιση (ίσως και τα γενικά βιομετρικά χαρακτηριστικά) ανθρώπων που αύριο ενδέχεται να συμμετάσχουν σε επιχείρηση της ΕΥΠ και να καταστρέψουν την ό,ποια επιχείρηση απλά συμμετείχαν σε αυτήν.
Μήπως, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα καταστολής του φαινομένου «υπερβάλλοντος ζήλου» δημοσιογραφικών εκπομπών ή ακόμη και να επιβληθεί υψηλότατο πρόστιμο για δημιουργία συνθηκών έκθεσης σε κίνδυνο πρακτόρων της ΕΥΠ και άκρως μυστικών επιχειρήσεων της συγκεκριμένης υπηρεσίας;

Αναμένουμε τα αποτελέσματα, αν και πολύ φοβούμαστε πως η αμεριμνησία των αρμοδίων βρίσκεται σε πρωτοφανή παγκόσμια επίπεδα… Ίσως δεν τους αρκεί πως η παλαιότερη αποκάλυψη πρακτόρων (και πάλι δια του Ελληνικού τύπου) οδήγησε στην κατάρρευση ιδιαίτερα σημαντικών δικτύων πληροφοριών σε γειτονικές χώρες, την οποία πλήρωσαν με την ζωή τους δύο άνθρωποι…

Κωνσταντίνος


kostasxan.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *