ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Θέμα: ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2012

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Εσείς δεν έχετε παρά τρεις μήνες που ….
εκλεγήκατε από την ψήφο των πολιτών στη θέση του βουλευτή εκπροσώπου των. Το Σύνταγμα (άρθρο 1. παρ. 2) δηλώνει ρητά πως είστε υποχρεωμένοι να υπακούσετε τη λαϊκή κυριαρχία, η οποία βασίστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του νυν πρωθυπουργού και στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Μια μέση οικογένεια στην Ελλάδα με δύο ή περισσότερα μικρά παιδιά σήμερα, και κατ’ επέκταση η πλειονότητα των πολιτών, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δηλαδή πολύ κοντά στο να βρεθεί κάποιο μέλος της στη φυλακή για χρέη στο δημόσιο και οι υπόλοιποι στο δρόμο. Κι αυτό συμβαίνει σήμερα και είναι κυρίως επακόλουθο της απότομης αλλαγής της φορολογίας, των κοινωνικών παροχών σε παιδεία και υγεία, της εργατικής νομοθεσίας και της εμπορευματοποίησης πόρων ζωτικής ανάγκης (νερό, ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).

Κύριοι βουλευτές σας ζητούμε όχι μόνο να μην υπογράψετε τα «νέα μέτρα», του φθινοπώρου του 2012, σε βάρος των πολιτών αλλά να πάρετε πίσω όλα τα άδικα φορολογικά μέτρα των τελευταίων ετών. Δηλαδή να καταργήσετε με νόμο το Ε.Τ.Α.Κ., το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (χαράτσι), το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανης με κίνησης, να επαναφέρετε το αφορολόγητο όριο στα 12.000,00 ευρώ με προσαύξηση για έγγαμους με παιδιά.

Με εκτίμηση,

Χρίστος Καλλίτσης
δημοσιογράφος – σκηνοθέτης

Μαρία Κεραμέως
δικηγόρος

[email protected]

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *