Ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τη Ρωσία να στείλει στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος

Στρατιωτική βοήθεια «για να υπερασπιστεί τον ουκρανικό λαό»,… ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Βιτάλι Τσούρκιν.

Μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τσούρκιν επικαλέστηκε ένα «μήνυμα» προς αυτό, το οποίο απηύθυνε ο Γιανουκόβιτς στον Πούτιν και στο οποίο ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι η χώρα του «βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου».

Ο Τσούρκιν τόνισε ότι στην επιστολή του, ο Γιανουκόβιτς ανέφερε πως «υπό την επίδραση δυτικών κρατών, διαπράττονται. . . πράξεις τρομοκρατίας και βίας. Άνθρωποι διώκονται για γλωσσικούς και πολιτικούς λόγους. Έτσι καλώ τον πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Πούτιν, και του ζητώ να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ειρήνη, ο νόμος και η τάξη, η σταθερότητα» καθώς και «να προασπιστεί ο λαός της Ουκρανίας».

Ο Τσούρκιν κρατούσε ένα αντίγραφο της επιστολής αυτής, το οποίο επέδειξε στους αντιπροσώπους των κρατών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, εντολή να επιστρέψουν στις βάσεις τους έλαβαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν τα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια στην κεντρική και δυτική Ρωσία αυτήν την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πλέον οι στρατιώτες επιστρέφουν στη βάση τους.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή προς όλα τα στρατεύματα και τις μονάδες που μετείχαν στα στρατιωτικά γυμνάσια, να επιστρέψουν στις βάσεις τους», ανέφερε.
Δεν υπήρξε αναφορά σε κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

Ο ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε τη Δευτέρα την τελευταία ημέρα των ασκήσεων.

Nα σημειωθεί ότι σχετικά με τις αναφορές περί ρωσικού τελεσιγράφου μέχρι τα ξημερώματα για παράδοση και των τελευταίων ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εξελίξεις αρκετή ώρα μετά την εκπνοή του υποτιθέμενης ρωσικής διορίας.

star.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *