Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ “ΠΑΙΔΟΥΛΑ”

Μήπως εγώ τόσα χρόνια κοιτάζω κάποια άλλη κοινωνία και βλέπω λάθος? Προσπαθώ να καταλάβω τη θεωρία των αθώων και παρασυρμένων ανθρώπων από το κακό λύκο και δεν μου βγαίνει. Παλιά σε μια ταινία θυμάμαι ένα απολαυστικό διάλογο. Ηταν ένας και διαμαρτυρόταν έντονα σ΄ενα φίλο του “η μια ατυχία έρχεται μετά την άλλη, έχασα το….
σπίτι μου, τη δουλειά μου, με παράτησε η γυναίκα μου, αρρώστησα, τι έχω κάνει Θεέ μου αμάρτημα και πρέπει να το διορθώσω?” Οπότε ο φίλος του γυρνάει το κοιτάει και του λέει με ένα ύφος εντελώς μπλαζέ “ρε φίλε ρωτάς το θεό για το αμάρτημα, έχεις σκεφτεί μήπως απλά δεν σε γουστάρει?”

Το μέγα ερώτημα των ημερών είναι πως παρασύρονται οι πολίτες από εδώ κι εκεί. Εχετε αναρωτηθεί πως απλά έτσι τους γουστάρει? Πως επιλέγουν αυτό που τους ταιριάζει σ΄οτι έχουν μέσα στο τσερβέλο τους? Μπορεί εσύ να καταναλώσεις τόνους χαρτί για να περιγράψεις π.χ. πως ο άνθρωπος παρασύρεται και τα έχει βάλει με κάποιον που έχει άλλο χρώμα από αυτόν. Τι τον παρέσυρε, τι τον κάνει να γίνει ρατσιστής, ενώ κατά βάθος αν είχε μεγαλώσει αλλού και μπλα μπλα μπλα. Γιατί δεν κάνεις το κόπο να τον ρωτήσεις? Ετσι για περιέργεια. Μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως και να σου απαντήσει με το απλό μεν αλλά σαφέστατο ” Δεν τους γουστάρω τους αράπηδες, μου τη σπάνε”

Υπάρχει πάντα μια διαχρονική απορία σχετικά με τα μπουρδέλα. Ποιος φταίει τελικά και υπάρχουν? Ο νταβατζής, η πουτ@να ή ο πελάτης? Είναι σαν τη κότα με τ΄αυγό. Μέγα φιλοσοφικό ερώτημα που δεν βρίσκει απάντηση. Αν δεν υπήρχαν νταβατζήδες θα υπήρχαν πουτ@νες και πελάτες? Αν δεν υπήρχαν πουτ@νες θα υπήρχαν νταβατζήδες και πελάτες? Αν τελικά δεν υπήρχαν πελάτες θα υπηρχαν νταβατζήδες και πουτ@νες? Καταλαβαίνετε πόσο μακριά πάει η βαλίτσα.

Για το ερώτημα είναι σαφέστατο. Ο νταβατζής είναι εγκληματίας, μαζεύει μερικά κοριτσάκια τα στήνει στο σπίτι και περνάνε οι πελάτες και τα καβαλάνε κι εισπράττει το χρήμα κι άμα λάχει ρίχνει κι ένα ξύλο στα κοριτσάκια για να κάθονται φρόνιμες. Ο πελάτης που θα περάσει θα πηδήξει το κοριτσάκι κι αν γουστάρει θα του ρίξει κι ένα χέρι ξύλο γιατί τη βρίσκει καλύτερα με το σκληρό πορνό, και μετά θα γυρίσει σπίτι στην οικογένεια και τα παιδάκια του και την επομένη το πρωϊ μπορεί να είναι ο εργοδότης που θα σου υποδεικνύει πως να είσαι σωστός και αποδοτικός, τι είναι άραγε?

Αθώος πολίτης παρασυρμένος στην ακολασία? Αθώος πολίτης που εκεί τον έσπρωξε η κοινωνία? Αθώος πολίτης που ξέρει πως άλλο η γυναίκα μου και τα παιδιά μου κι άλλο οι υπόλοιπες πουτ@νες ή πολύ απλά ένας συνειδητοποιημένος ανωμαλιάρης που γουστάρει να γ@μαει και να δέρνει?

Για ψάξτο λίγο να δεις. Εκτός κι αν όπως είπα, ζω σε μια άλλη κοινωνία, άλλου πλανήτη, στη φαντασία μου, ενώ εδώ κυκλοφορούν αγγελούδια που έρχεται ο σατανάς και τα παρασέρνει ενώ εκείνα ύμους ψάλλανε στον πανάγαθο…

http://www.synithisypoptos.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *