Ο τουρκικός στρατός απέναντι στον ρωσικό! Επαληθεύονται όλες οι προφητείες;

Σύμφωνα με άρθρο που αναφέρονταν σε δήλωση του Λιθουανού υπουργού άμυνας, τον Ιανουάριο του 2015, ζητούνταν από την τουρκική κυβέρνηση η αποστολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και μαχητικών αεροσκαφών στις χώρες της Βαλτικής , «στα μέτρα του ΝΑΤΟ εναντίον της ρωσικής ομοσπονδίας», κάτι το οποίο έγινε πραγματικότητα, επαληθεύοντας τους γεροντάδες της ορθοδοξίας μας, που έλεγαν ότι οι » Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» , όπως ο Άγιος Παίσιος.

Νάτα τα μαντάτα , «καλούν» τον τουρκικό στρατό να αναπτυχθεί στην Βαλτική εναντίον της ΡωσίαςΗ Τουρκία συμμετέχει στην δύναμη ταχείας επεμβάσεως του ΝΑΤΟ , αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο απέναντι στις ρωσικές στρατιές του Αντιστρατήγου Ανατόλι Σιντόρωφ της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας . Μια στρατιωτικής περιφέρειας που περιλαμβάνει την 6η και την 20η ρωσικές στρατιές, καθώς μία αεροπορική δύναμη ιδίου επιπέδου, με εκατοντάδες άρματα μάχης και άλλα συστήματα. Έτσι επαληθεύονται και οι προφητείες για την μελλοντική σύγκρουση Τουρκίας και Ρωσίας, όσο και εάν κάποιοι « δεν τα πιστεύουν αυτά».

«H Τουρκία θα είναι μία από τις επτά χώρες που θα ηγηθούν μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης ως μέρος της δύναμης υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ, που έχει προγραμματιστεί χρονικά να δημιουργηθεί έως το 2021», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα todayszaman.com.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από μια διήμερη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ στην πόλη της Αττάλειας, την Πέμπτη, Ο Stoltenberg δήλωσε ότι καλωσορίζει την απόφαση της Τουρκίας να λάβει μέρος στο σχηματισμό της μονάδας που αποκαλείται ως «αιχμής του δόρατος» αποτελώντας μέρος της μεγάλης δύναμης ταχείας επέμβασης της συμμαχίας .
Σε περίπτωση δε, που «περάσει» από το συμβούλιο της συμμαχίας και η πρόταση των βαλτικών χωρών για μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή , οι Τούρκοι θα « μετακομίσουν» στην περιοχή αυτή ΜΟΝΙΜΑ , προκαλώντας την οργή της Μόσχας, που προσπαθεί με τους αγωγούς να ανοίξει « δουλειές» με τους Οθωμανούς. «Φίλοι οι Τούρκοι δεν πιάνονται ποτέ», έλεγαν Έλληνες μικρασιάτες που ήρθαν μετά τον διωγμό στην Ελλάδα, και είχαν απόλυτο δίκιο .
Οι σύμμαχοι αποφάσισαν να ενισχύσουν τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) το 2014, με την δημιουργία μιας επίλεκτης δύναμης που θα αριθμεί 5000 χιλιάδες άνδρες , με την κωδική ονομασία Joint Task Force (VJTF). Η μονάδα αυτή αναμένεται να περιλαμβάνει 5.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων από τις χώρες μέλη, και θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε συναγερμό εντός 48 ωρών.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, «η δύναμη NRF είναι μια υψηλής ετοιμότητας και τεχνολογικά προηγμένη πολυεθνική δύναμη που θα αποτελείται από χερσαίες , εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) , στοιχεία τα οποία η Συμμαχία θα δύναται να αναπτύξει ταχύτατα , όποτε αυτό απαιτείται. Το ΝΑΤΟ περιγράφει ως «βίες » τις προκλήσεις ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη.
Από την άλλη πλευρά η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία ετοιμάζουν μια πρόταση/έκκληση προς την διοίκηση του ΝΑΤΟ, για την μόνιμη παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφός τους, με σκοπό την αντιμετώπιση της αύξησης των ρωσικών αεροπορικών και ναυτικών δραστηριοτήτων , ανακοίνωσε ο λιθουανικός στρατός .

Οι χώρες της Βαλτικής, συμπεριλαμβάνουν στην σύνθεση του πληθυσμού τους μειονότητες Ρώσων, και φοβούνται ότι θα μπορούσαν να γίνουν στόχος του Κρεμλίνου , μετά την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία, και την δήλωση του περασμένου έτους από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για προστασία των ρωσοφώνων σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Ο Stoltenberg ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ είχε αυξήσει τις εναέριες περιπολίες στην περιοχή, καθώς και την ναυτική παρουσία της συμμαχίας .

Το ΝΑΤΟ έχει καταγράψει αυξημένη δραστηριότητα εκ μέρους των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, κοντά στον εναέριο χώρο των χωρών αυτών, και έχουν υπάρξει αναφορές παρουσίας ρωσικών υποβρυχίων στα σουηδικά και φινλανδικά ύδατα.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, αφού αναφέρθηκε στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), ως μια σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Το πιόνια κινούνται είμαστε κοντά στα γεγονότα , όλα θα γίνουν στις ημέρες μας…..καιρός γαρ εγγύς.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *