Αποπομπή Μπερλουσκόνι ψήφισε η επιτροπή της Γερουσίας

Έντονες αντιδράσεις μετά την απόφαση επιτροπής της Γερουσίας υπέρ της αποπομπής Μπερλουσκόνι. “Αποδόθηκε αδικία”, δηλώνει εκπρόσωπός του
«Το σενάριο είχε ήδη γραφτεί, όπως και ο τίτλος: αποδόθηκε αδικία» δήλωσε ο Πάολο Μποναγιούτι, γερουσιαστής και εκπρόσωπος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι…

μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας να ταχθεί υπέρ της αποπομπής του από το σώμα.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της κεντροδεξιάς στη Γερουσία Ρενάτο Σκιφάνι κατήγγειλε το γεγονός ότι «ο Βίτο Κρίμι, εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην γερουσία, παραβίασε τον κανονισμό, αναφέροντας στο Twitter τι συνέβαινε μέσα στην επιτροπή και προσβάλλοντας με απρεπείς εκφράσεις τον Μπερλουσκόνι. Ο πρόεδρος του σώματος Πιέτρο Γκράσο κανονικά όφειλε να είχε διακόψει την συνεδρίαση».

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται επίσης στην «παραβίαση του απόρρητου των εργασιών» από μέρους του εκπροσώπου του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος έγραψε ειρωνικά σχόλια στο Διαδίκτυο, κι εκτιμούν ότι πιθανόν πρέπει να του επιβληθούν κυρώσεις.

Ο πρόεδρος της γερουσίας ανέφερε ότι η συμπεριφορά του Κρίμι ήταν «αχαρακτήριστη», προσθέτοντας ότι θα κριθεί από αρμόδια όργανα.

Ο πρώην υπουργός Κάρλο Τζοβανάρντι —παρότι αποσκίρτησε— στο θέμα της αποπομπής του Μπερλουσκόνι συνεχίζει να στηρίζει τον ιδρυτή της Φόρτσα Ιτάλια: «η άποψη ότι ο νόμος περί έκπτωσης των πολιτικών πρέπει να εφαρμόζεται και για αδικήματα που διεπράχθησαν πριν την ψήφισή του, βρίσκει ιστορικά προηγούμενα μόνον στην Σοβιετική Ένωση και στην ναζιστική Γερμανία», υποστήριξε.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Γκουλιέλμο Επιφάνι περιορίσθηκε να πει ότι «προτίμησε να συναντήσει εκπροσώπους των ιταλών εργαζομένων. . . ο κόσμος δεν μπορεί άλλο πια να ασχολείται με τις υποθέσεις του Μπερλουσκόνι».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *