Η “επόμενη Ευρώπη”, όπως τη βλέπει η Ντόρα

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Real FM επεσήμανε ότι είναι ορθή η κίνηση της κυβέρνησης…

να κινηθεί μετωπικά κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν χρήσιμη τώρα ή αργότερα μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

«Ορθώς κινείται μετωπικά η κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή. Το άρθρο 187 έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την δράση εγκληματικής οργάνωσης. Σωστή η μετωπική σύγκρουση», είπε αρχικά η πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Θα ήταν χρήσιμη μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Τώρα ή και μεταγενέστερα. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα έδινε απάντηση στο δικαστικό θέμα, θα έδειχνε ότι τα κόμματα είναι αποφασισμένα να υπερασπιστούν την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Είναι μια αρχή συνεννόησης που είναι απαραίτητη».

Παράλληλα, η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην μεγάλη νικήτρια των γερμανικών εκλογών, την Άνγκελα Μέρκελ:

«Πρόκειται περί ενός μεγάλου προσωπικού θριάμβου της Μέρκελ. Οι Γερμανοί ψήφισαν τελικά Ευρωπαϊκά. Ο καταποντισμός των φιλελευθέρων οφείλεται στην αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική πολιτική που είχαν.

Με την ανυπαρξία της Γαλλίας να κρατήσει ισορροπητικό ρόλο, βρέθηκε να παίζει μπάλα μόνη της η Μέρκελ. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε τον μεγάλο συνασπισμό. Η Μέρκελ από την Γερμανία πήρε την δικαίωση που ήθελε και θα κοιτάξει».

Εγώ πιστεύω στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Η Ευρώπη είναι στον πάτο του βαρελιού. Είναι η μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυση της. Κυρίως μετά τις ευρωεκλογές, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Η Ευρώπη η θα διαλυθεί ή θα βγει από αυτή την κρίση ενωμένη και έχοντας πάρει το μάθημα της».

Τέλος αναφέρθηκε και στην κινητικότητα τονίζοντας: «Η κινητικότητα και οι απολύσεις θα πρέπει να διαχωριστούν πλήρως».

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές της Ντόρας Μπακογιάννη, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ραδιόφωνο του “Real Fm”.

“- Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη – δε θα έδινε απάντηση στο δικαστικό θέμα – θα έδινε όμως μήνυμα εθνικής συνεννόησης.

– H πολιτική απάντηση στη ΧΑ θα έρθει με την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου μέσα στη Βουλή, κ με ένα ελάχιστο μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης.

– H κυβέρνηση πολύ ορθά κινείται αυτή τη στιγμή μετωπικά με τη ΧΑ. Το 187 του ΠΚ δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί εγκληματική οργάνωση.

– Η Ευρώπη σήμερα είναι στον πάτο του βαρελιού. Η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη πλησιάζει. Η θα διαλυθεί ή θα πάει μπροστά.

– Οι Γερμανοί ψηφίσαν ευρωπαϊκά. Ο καταποντισμός των φιλελευθέρων οφείλεται στην αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική πολιτική την οποία είχαν.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *