Πανεπιστημίου: Στο ίδιο έργο θεατές, ενόψει εκλογών

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Πριν τις εκλογές του Μαΐου και ενδεχομένως εντός του Απρίλη, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση της ανάπλασης της Πανεπιστημίου, σύμφωνα με στελέχη της Αττικής Οδού, χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί ακόμη τουλάχιστον τα μισά χρήματα που…..
απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Ουσιαστικά πρόκειται για δυο έργα. Το αμιγώς έργο της ανάπλασης, για το οποίο υπάρχουν δεσμευμένα κονδύλια απο το ΕΠΣΑ και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Άλλωστε είναι ήδη έτοιμες οι μελέτες που εκπόνησε το Ίδρυμα Ωνάση. Το μόνο που μένει είναι να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός.

Απο την άλλη, υπάρχει το έργο της επέκτασης του Τραμ από το Σύνταγμα έως την Πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον Άρεως. Ωστόσο, οι πόροι για το έργο δεν έχουν εξασφαλιστεί. Πρόκειται για περίπου 90 εκατ. ευρώ τα οποία στην κυβέρνηση θεωρούν σίγουρο ότι θα εξευρεθούν απο το επόμενο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ). Το ποσό δεν ειναι μεγάλο ενώ ήδη έχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις με τις κοινοτικές αρχές.

Απο την Αττικό Μετρό διαβεβαιώνουν πάντως ότι οι δημοπρατήσεις θα ξεκινήσουν κανονικά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, έτσι ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2016.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το έργο της ανάπλασης της Πανεπιστημίου αναμένεται να μπει στο εκλογικό κάδρο τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, τόσο ως προς την προβολή της όσο και ως προς τις αντιρρήσεις που ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται για την χρησιμότητα μιας τέτοιας μεγάλης παρέμβασης.

Το έργο της ανάπλασης προβλέπει την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου από το Σύνταγμα έως την Ομόνοια, τον ανασχεδιασμό της πλατείας Ομονοίας με την επαναφορά του αρχικού τετράγωνου σχήματος της και την επέκταση της γραμμής του Τραμ το οποίο μέσω της Πατησίων θα φτάνει έως το Πεδίο του Άρεως.

http://www.rizopoulospost.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *