Πως θα γίνουν οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις

Κανένα ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαιτέρω μετοχοποίηση ήδη εισηγμένων εταιριών του δημοσίου δεν υπάρχει, αν προηγουμένως δεν βελτιωθεί η εικόνα του χρηματιστηρίου. Στην κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση προχωρούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, υπονοώντας ότι ακόμα κι αν πιεσθούν, δεν πρόκειται να υπογράψουν τέτοιους είδους αποφάσεις, υπό το φόβο της κατηγορίας περί απιστίας, η οποία έκτοτε θα….
επικρέμεται επί των κεφαλών τους…

Ακόμα και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να προχωρήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τη συμμετοχή του δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περίοδο 2012 – 2015, αν προηγουμένως δεν βελτιωθούν οι χρηματιστηριακές συνθήκες.
Εκτός κι αν εκδηλωθεί μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περίπτωση, οπότε το premium θα μπορέσει να εξασφαλίσει τους πωλητές από κάθε ενδεχόμενη κατηγορία. Γι’ αυτό και σχεδόν εκ του ασφαλούς προβλέπεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες, αυτό το οποίο θα πουληθεί σίγουρα θα είναι μόνο το 10% του εισηγμένου ΟΤΕ, βάση όμως ειδικής συμφωνίας που υπάρχει με τους Γερμανούς αγοραστές της Deutsche Telekom και ο μη εισηγμένος Ιππόδρομος, λόγω κυρίως του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος, που όντως υπάρχει για την περίπτωσή του, από το εξωτερικό.
Από εκεί κι έπειτα όλα “παίζονται”, αν και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτά θα είναι δύο πολύ ενθαρρυντικά βήματα για να πεισθεί η τρόικα ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα. Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, ενόψει του πολύ δύσκολου 2012 που έπεται.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  οχι βεβαια
  ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ
  ΜΕ ΤΟΙ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ [Ι Σ Ο Β Ι Α ] ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Μη φοβούνται τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, που τα απαλλάσει από οποιοδήποτε πρόβλήμα και αν προκύψει.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *