“Κόλαση πυρός” για τρεις μέρες στη Συρία – Οι χάρτες της επίθεσης που δεν θ΄ αργήσει

Ένα τριήμερο με καταιγιστικούς βομβαρδισμούς σε τουλάχιστον 100 στόχους επί τους εδάφους της Συρίας σχεδιάζουν σε πρώτη φάση οι Αμερικανοί επιτελείς…
Σε πρώτη βάση θα εκτοξευθούν μαζικά πύραυλοι Τόμαχοκ από τα πολεμικά πλοία που όπως βλέπετε στον χάρτη που δημοσίευσαν οι Times βρίσκονται ήδη σε απόσταση βολής.

Η εφημερίδα Los Angeles Times επικαλούμενη πηγές του Πενταγώνου γράφει ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει “πολύ περισσότερους” από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων.

Η δεύτερη φάση του τριήμερου βομβαρδισμού προβλέπει την χρησιμοποίηση αερσκαφών για να πλήξουν στόχους που δεν θα έχουν καταστραφεί από την βροχή των Τόμαχοκ. Τα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι βομβαρδιστική B 2 αλλά και F 18,F 16, F 15 και F 22. 

Τα περισσότερα αν όχι όλα θα απογειωθούν από βάσεις που χρησιμοποιούν οι αμερικανοί στη Μέση Ανατολή. Η Σούδα θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιτιθέμενων αλλά δεν αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως “ορμητήριο”. Στο χάρτη που δημοσιεύεται η Κρήτη βέβαια περιλαμβάνεται ως ένα σημείο κλειδί για την επίθεση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ακόμη κι αν η επιχείρηση που έχουν σχεδιάσει η αμερικανοί πάει καλά 100% το θέμα της Συρίας κάθε άλλο παρά θα λυθεί. Αντιθέτως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει μετά από το μπαράζ των βομβαρδισμών που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ.

Οι στόχοι των επιτιθέμενων στον χάρτη

onalert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *