Τα «παλάτια» έκαψαν τον Πλούταρχο

Αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργούν αθόρυβα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν η υπόθεση του τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου, που κατηγορείται για …
φοροδιαφυγή ύψους 2,8 εκατ. ευρώ. Σύντομα, όμως, οι αποκαλύψεις θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και η περίπτωση του «καλού παιδιού» του ελληνικού πενταγράμμου θα αποδειχτεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει την ύπαρξη λίστας με περισσότερα από 1.700 φυσικά πρόσωπα της ελίτ, την οποία το υπουργείο Οικονομικών περνάει από κόσκινο.

Τραγουδιστές, δικηγόροι, πολιτικοί, και άλλοι επώνυμοι από την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας περιλαμβάνονται στη μακροσκελή λίστα. Το χεράκι της για τη σύνταξή της έβαλε φυσικά και η τρόικα, ζητώντας να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος σε επώνυμους και λαμπερά πρόσωπα που προκαλούν με τον πολυτελή βίο τους και φιλοξενούνται συχνά στα lifestyle περιοδικά με φωτογραφίες τους όμως η ζωή που κάνουν δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Με κριτήρια, λοιπόν, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα υψηλά εισοδήματα, αλλά και την επωνυμία τους συντάχθηκε μία λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.700 φυσικά πρόσωπα. Την έρευνα ξεκίνησε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ενώ ένα μέρος της με ονομαστική κατάσταση δόθηκε στο ΣΔΟΕ τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε περιπτώσεις που ήδη βρίσκονταν στο μικροσκόπιο έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Σε αυτή τη λίστα των 1.700 προσώπων βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Γιάννης Κακοσαίος, που δεν είναι άλλος από τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο. Οι σημαντικές αγορές ακινήτων τα τελευταία χρόνια, όπως η απόκτηση οικοπέδου στη Γλυφάδα και το χτίσιμο διώροφης μεζονέτας με πισίνα που κόστισε συνολικά περισσότερο από 4 εκατ. ευρώ στον δημοφιλή καλλιτέχνη, το ακίνητο στη Βούλα, αλλά και το εξοχικό στις Λιβανάτες Φθιώτιδας φαίνεται πως έστρεψαν το ενδιαφέρον των ελεγκτικών μηχανισμών στον καλλιτέχνη και εν τέλει τον «έκαψαν», αφού βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με το ΣΔΟΕ, να μην έχει δηλώσει συνολικά έσοδα 2,8 εκατ. ευρώ από το 2000 μέχρι το 2011. Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει το πόρισμα των 78 σελίδων του ΣΔΟΕ, στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά όλες οι φορολογικές παραβάσεις του τραγουδιστή, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε για να δικαιολογήσει τα εισοδήματά του.

newmoney.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *