Ανεξαρτητοποιήθηκε με… ευχές ο Μιχελογιαννάκης

Δεκαοκτώ μέλη απαριθμεί πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά την αποχώρηση του-ανεξάρτητου πλέον-Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ο κ. Μιχελογιαννάκης γνωστοποίησε χθες με επιστολή του τόσο στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, όσο και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι αποχωρεί από την Κ.Ο. του κόμματος, αλλά παραμένει στο….
ελληνικό κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής.

«…. Τα δύο ενοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μιχελογιαννάκης «δεν σεβάστηκαν τις κόκκινες γραμμές, τα ισοδύναμα και τη ρήτρα της ΔΗΜΑΡ, ότι υπάρχει ελλιπής διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για τα δίκαια αιτήματά μας, ότι δεν έγινε η κατάλληλη διαπραγμάτευση της ΔΗΜΑΡ, έστω και με εκβιασμό, για να πιέσει ώστε να εισακουσθούν οι προτάσεις της, ότι τυχόν μελλοντικοί συμβιβασμοί αλλοιώνουν και λυγίζουν τη δυνατότητα του βουλευτή με αποτέλεσμα να χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Ωστόσο, η αποχώρηση του κ. Μιχελογιαννάκη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο κόμμα. Αντίθετα, ήταν σχεδόν αναμενόμενη, με πολλούς από τους συναδέλφους του να του εύχονταν «καλό ταξίδι».

sofokleousin

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *