Ικανοποίηση της Τουρκίας για τη ρωσική πρόταση

Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για τη ρωσική πρόταση να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας, η οποία δίνει μια ευκαιρία στη διπλωματία, ωστόσο ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων για την επίθεση της 21ης Αυγούστου.

«Σε έναν κόσμο στον οποίο η χρήση ή η κατοχή χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα, η υπαγωγή του οπλοστασίου μιας χώρας σε διεθνή έλεγχο αποτελεί από μόνη της μια εξέλιξη θετική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ωστόσο ο ίδιος εκπρόσωπος εξέφρασε «αμφιβολίες» για το εάν το καθεστώς της Δαμασκού θα συμμορφωθεί σε μια τέτοια συμφωνία.

«Εάν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά η χρήση χημικών όπλων δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη», δήλωσε ο τούρκος εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε ότι η χρήση τέτοιων όπλων συνιστά «”έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”».

«Η Συρία πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις της και αυτή η νέα (διπλωματική) διαδικασία δε θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο ώστε ν’ αναλάβει η χώρα αυτή τις ευθύνες της», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *