Απάντηση στη στοχευμένη επίθεση Βαξεβάνη στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Το ΙΚΑ διαψεύδει για δεύτερη φορά, επίσημα, τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του HOT DOC

Παρά την επίσημη απάντηση του ΙΚΑ -η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα δημοσιεύτηκαν περί «χαριστικής ρύθμισης οφειλών στο ΙΚΑ για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, για 400 χρόνια!», χαρακτηρίζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ως «κατασκευασμένο ψεύδος»- η συκοφαντική δυσφήμιση από πλευράς του κ. Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό HOT DOC καλά κρατεί, δίνοντας λύση στην εύλογη απορία εάν πρόκειται για στοχευμένη επίθεση στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ή είναι απλά ένα ακόμα «δημοσιογραφικό θέμα»…

Η πλάστιγγα γέρνει προφανώς στην πρώτη εκδοχή: ότι πρόκειται δηλαδή, για….
στοχευμένη επίθεση, και όχι για ένα δημοσιογραφικό θέμα, με δημοσιογραφικά δεοντολογική προσέγγιση.

Και αυτό γιατί, πρώτον:

Μετά το πρώτο δημοσίευμα στο HOT DOC του κ. Κώστα Βαξεβάνη, με τίτλο «ΞΥΝΗ πολιτική σαλάτα» (20-9) για τη δήθεν «χαριστική ρύθμιση στο ΙΚΑ για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ», με δήθεν «αποδεικτικά έγγραφα» και την άκριτη αναδημοσίευσή του σε πλήθος blogs και sites του διαδικτύου (χωρίς να διασταυρώσουν την εγκυρότητα και αλήθεια του δημοσιεύματος, όπως θα όφειλαν!), η επίσημη Πολιτεία –το ίδιο το ΙΚΑ- σε επίσημο δελτίο Τύπου κατέρριψε τα εν λόγω δημοσιεύματα, αποκαλώντας τα χαρακτηριστικά «κατασκευασμένο ψεύδος», και παραθέτοντας όλες τις παραμέτρους της πραγματικής διαδικασίας ρύθμισης.
Δεύτερον:

Μετά την πρώτη επίσημη απάντηση της Πολιτείας (ΙΚΑ), η οποία δικαιώνει πλήρως τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, έρχεται και δεύτερο δημοσίευμα στο HOT DOC του κ. Κώστα Βαξεβάνη, με τίτλο «Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Νομοθετικά Τερτίπια και Διοικητικά Κόλπα, Έκανε ρυθμίσεις χωρίς νόμο σε 53 επιχειρήσεις» (18-10), στο οποίο 3σέλιδο, μάλιστα, «ρεπορτάζ», όλο το κείμενο, τα συνοδευτικά δήθεν «αποδεικτικά έγγραφα» και οι λεζάντες που τα συνοδεύουν, κάνουν λόγο ΜΟΝΟ για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ: μόνο για ΜΙΑ επιχείρηση, δηλαδή, από τις 53 που αναφέρει ο τίτλος του ρεπορτάζ!

Και σε αυτό το σημείο προκύπτουν ακόμα 3 ερωτηματικά:

Γιατί, εφόσον το «ρεπορτάζ» αφορά στα δήθεν «νομοθετικά τερτίπια του Ροβέρτου Σπυρόπουλου για 53 επιχειρήσεις», στο 3σέλιδο θέμα περιγράφεται μόνο η ρύθμιση για τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, πλην μικρών αναφορών στα κόμματα –ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ- και σε 3 άλλες εταιρείες, οι οποίες δεν κατονομάζονται στο «ρεπορτάζ»;
Γιατί το «ρεπορτάζ» του HOT DOC δεν αναφέρεται και σε άλλες περιπτώσεις δήθεν «παρατυπίας», πλην μιας «αντιπροσωπείας αυτοκινήτων», μιας «επιχείρησης οδικής βοήθειας» και μιας «ναυπηγικής εταιρείας γνωστής οικογένειας μουσικών» -που δεν κατονομάζει!- παρά κάνει… «φύλλο και φτερό» ό,τι έχει να κάνει με την «υπόθεση Ξυνή» (ή «εταιρεία Ξυνή», όπως την αναφέρει); Είναι αυτό το ρεπορτάζ του HOT DOC προϊόν αντικειμενικής δημοσιογραφίας;
Γιατί, τέλος, σε όλη τη διάρκεια της «έρευνάς» του για το θέμα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ο κ. Κώστας Βαξεβάνης δεν μπήκε καν στον κόπο να φιλοξενήσει στο «ρεπορτάζ» του και την αντίθετη άποψη, εν προκειμένω, κάποιου εκπρόσωπου των ΙΕΚ ΞΥΝΗ; Υπηρετεί, παρουσιάζοντας το θέμα μονόπλευρα, τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας…;
Το αντίθετο μάλλον… Επιμένει στη συκοφαντική δυσφήμιση των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με όλα τα χαρακτηριστικά στοχευμένης επίθεσης, αναγκάζοντας το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέσω του διοικητή του, κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, να απαντήσει για δεύτερη φορά, για το ίδιο θέμα, διαψεύδοντάς το.

Η απάντηση του διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο HOT DOC (η οποία και δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού) :

«Αγαπητό HOT DOC, επειδή συνεχίζεις να σχολιάζεις την ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ σχετικά με την εμφανιζόμενη ρύθμιση οφειλών σε επιχείρηση σε βάθος 400 ετών», εννοεί τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, «θέλω για τελευταία φορά για αυτό το θέμα να επισημάνω τα παρακάτω:

Αυτή η ρύθμιση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Η αξιοποίηση της ρύθμισης παλαιών οφειλών με τον όρο πληρώνω τις τρέχουσες εισφορές και επιπλέον το 20% των τρεχουσών εισφορών λήγει με βάση το νόμο στις 31/12/2013.

Η αμέλεια ή η λαθεμένη ενέργεια ή η ενδεχόμενη αυθαίρετη ενέργεια υπάλληλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να διαιρέσει το συνολικό ποσό οφειλής μιας και μόνης επιχείρησης, που είχε ενταχθεί νόμιμα στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, με το ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των μηνιαίων εισφορών αυτής της επιχείρησης, χωρίς να διευκρινίζει ότι αυτό ισχύει για 12 μόνο μήνες και όχι για 400 χρόνια, αποτέλεσε τη βάση για να δημιουργηθεί ο συνολικός θόρυβος και η παρεξήγηση.

Με 2 έως τώρα ανακοινώσεις η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το μόνο που πράττει είναι να προασπίζει την αλήθεια.

Δεν κατανοούμε γιατί αυτό ενοχλεί.

Τέλος, επειδή εμπλέκετε και τα κόμματα και την παλαιά ιδιότητά μου ως γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ σας διαβεβαιώνω για τελευταία φορά τα παρακάτω.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ έχουν αξιοποιήσει, όπως άλλες 120.000 οικονομικές επιχειρήσεις, τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Ελπίζω αυτή τη φορά να μπόρεσα να σας δώσω, το έχω κάνει άλλωστε και στις τηλεφωνικές μας συνομιλίες, με πληρότητα όλες τις πλευρές και τις πτυχές αυτού του θέματος.

Ελπίζω με την ως άνω διευκρίνιση να έχουν δοθεί απαντήσεις στο σύνολο των ερωτημάτων σας».

Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Διοικητής ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *