Στον αέρα το πρόγραμμα “Έρασμος” και χιλιάδες φοιτητές

Τρύπα 90 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται στον τρέχοντα προϋπολογισμό του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών «Έρασμος», σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν.

Το χρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να καλυφθεί από έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ειδάλλως οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές…
κινδυνέουν να έρθουν αντιμέτωποι με περικοπές ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.

Με απλά λόγια οι φοιτητές που έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο πρόγραμμα «Έρασμος» για το 2013 δεν γνωρίζουν αν όντως θα βρεθούν τελικά σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Το πρόγραμμα αυτό πέφτει κατά κάποιο τρόπο θύμα της επιτυχίας του.

Τα προβλεπόμενα κεφάλαια για φέτος απορροφήθηκαν κατά 99% ήδη από τον Οκτώβριο. Το σενάριο πρόσθετης χρηματοδότησης συναντά τώρα τις επιφυλάξεις πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Πολλοί ευρωβουλευτές ωστόσο ζητούν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του δημοφιλούς προγράμματος. Η Ντόρις Πακ, επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου είναι σαφής:

«Πρέπει να μας δώσουν ότι μας αναλογεί, να δώσουν στους φοιτητές ό,τι τους υποσχέθηκαν. Θα έπρεπε να υπάρχει συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ο οποίος θα περιλάβει τα χρήματα αυτά και μάλιστα στο πλαίσιο όσων μας υποσχέθηκαν πριν από πέντε χρόνια, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», εξηγεί η Γερμανίδα ευρωβουλευτής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *