Τελευταία Νέα

Καλά νέα: Ήπιος ο χειμώνας

Με το φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά και να διαφαίνεται ομαλό, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν…

λόγο για έναν ήπιο χειμώνα στη χώρα μας, σύμμαχο στην εξοικονόμηση πετρελαίου και χρημάτων.

Τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, ενώ ο καιρός δροσίζει σιγά σιγά, με το φθινόπωρο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά μοντέλα προβλέπουν ένα δροσερό Οκτώβρη και έναν αρκετά βροχερό Νοέμβριο.

Αν και τα τελευταία χρόνια, έρευνες δείχνουν πως οι μεταβατικές εποχές του φθινοπώρου και της άνοιξης τείνουν να συρρικνωθούν, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο, φέτος στη χώρα μας φαίνεται πως δεν θα επαληθευτούν, καθώς οι μετεωρολόγοι διαβλέπουν μία φυσιολογική μετάβαση στο χειμώνα.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του φθινοπώρου και, όπως υπογραμμίζει ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας, Μιχάλης Σιούτας, η αξιοπιστία των μακροπρόθεσμων προγνωστικών μοντέλων είναι αρκετά μικρότερη από αυτή των καθημερινών, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για έναν χειμώνα με σχετικά μαλακό καιρό.

«Τα πρώτα στοιχεία για το φετινό χειμώνα δείχνουν ένα σχετικά ήπιο χειμώνα, δηλαδή έναν όχι πολύ κρύο, αλλά ούτε και πολύ ζεστό, με τις θερμοκρασίες, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις, να μην ξεπερνούν τις κανονικές για την εποχή τιμές», λέει ο κ. Σιούτας.

«Παράλληλα, δεν διαφαίνονται μεγάλα διαστήματα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες», συμπληρώνει.

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *