Σπείρα διακίνησης μεταναστών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε παράνομους μετανάστες από γειτονική χώρα προς την…

ελληνική επικράτεια. Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ομάδας.

Τέσσερα μέλη της εγκληματικής σπείρας, που μετέφεραν παράνομα μη νόμιμους μετανάστες στην Ελλάδα, συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ επιπλέον ατόμων για την ίδια υπόθεση.

Οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 25 συνολικά αλλοδαπούς, 24 άνδρες και μια γυναίκα, προς την Αθήνα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Βαϊοχωρίου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και ήλεγξαν το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν οι 25 μη νόμιμοι μετανάστες και οι δύο αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 27 και 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχαν άλλα δύο οχήματα – προπομποί, ένα εκ των οποίων, εντοπίστηκε έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά, όπου ακινητοποιήθηκε. Στο εσωτερικό του επέβαιναν δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε, η εγκληματική ομάδα διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τον ηγετικό ρόλο είχε αλλοδαπή γυναίκα που αναζητείται.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας την Τετάρτη από σημείο παρέβριας περιοχής, ενώ τελικός προορισμός της μεταφοράς τους ήταν η Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε μη νόμιμο μετανάστη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 230 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους και τα δύο οχήματα που διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους και χρησιμοποιούνταν το ένα ως προπομπός και το δεύτερο για τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες διακινητές, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *