Κώδικας ντροπής

Για δεύτερη φορά και κάτω από τις σφοδρές διαμαρτυρίες ακόμα και του ΠΑΣΟΚ, επανήλθε η τροπολογία για την άμεση απέλαση όσων μεταναστών μαρτυρήσουν ψευδώς ότι κακοποιήθηκαν από κρατικά όργανα – «Μυστήριο» με την εμμονή του γ.γ. της κυβέρνησης.
   
Για δεύτερη φορά και …..
κάτω από τις σφοδρές διαμαρτυρίες ακόμα και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γρηγοράκος επανέφερε την τροπολογία για την άμεση απέλαση όσων μεταναστών μαρτυρήσουν ψευδώς ότι…
κακοποιήθηκαν από κρατικά όργανα.

Ο λόγος του μετανάστη, που θα οδηγείται στο αυτόφωρο και με την απειλή της απέλασης, απέναντι στο λόγο ενός οργάνου της τάξης. Ποιο δικαστήρια άραγε θα δικαιώσει το μετανάστη και ποιος θα επιβεβαιώσει το αν λέει ή όχι ψέμματα!

Το πήγαινε έλα και το ράβε ξήλωνε της τροπολογίας παρακολουθεί πολύ «στενά» ο γ.γ. της κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος. Αυτή η εμμονή του γ.γ. -αν δεν γνωρίζαμε τις ακροδεξιές του απόψεις- θα μας οδηγούσε στη σκέψη ότι παρεμβαίνει λόγω του ότι ο γιος του είναι σε υπηρεσία του Λιμενικού.

Η επίμαχη τροπολογία καταπατάει εκτός από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ κάθε έννοια σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: θεσμική απειλή σε μάρτυρα-θύμα. Η Βουλή θα ψηφίσει;

Α.Ψ.
efsyn

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *